Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Hrustljavo pečen krompir

M. S., Maja, 17.05.2018 11:01:01

Ljubitelji krompirja (in med Slovenci jih ni malo!) so si edini: to je zelenjava za vse letne čase. Spomladi dela družbo svežim zeliščem in mladi zelenjavi.

Delite na:
Hrustljavo pečen krompir
Revija Maja

Pomladni zapečenec s peteršiljem

Sestavine za 4 osebe:
1 kg krompirja
½ šopka peteršilja
1 strok česna
1/2 žličke soli
poper
muškatni orešček
250 ml smetane za kuhanje

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

2. V okrogel pekač (premera 26 cm) zložimo rezine krompirja. Začnemo na zunanjem robu pekača in nadaljujemo v krogih vse do središča.

3. Peteršilj splaknemo pod mrzlo vodo in osušimo. Lističe osmukamo in sesekljamo.

4. Česen olupimo in pretlačimo. Skupaj s peteršiljem, soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom ga dodamo smetani. Dobro premešamo.

5. Smetano zlijemo čez zelenjavo v pekaču in pečemo 50 minut.

Preberite tudi: Na žlico: porova enolončnica z mletim mesom. Kliknite TUKAJ!