Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Za sladek vstop v novo leto

kl, 30.12.2020 13:43:13

Silvesterska miza bo marsikje obložena z vsem mogočim. Ponujamo vam recept za preprosto, a izvrstno sladico

Delite na:
Za sladek vstop v novo leto
Tartufi iz oreo piškotov 220stopinjposevno.com

Sladica je nadvse preprosta, nima veliko sestavin in pri njeni izdelavi lahko pomagajo tudi otroci.

Potrebujemo:

300 g Oreo mletih keksov
250 g mascarpone sira
200 g bele čokolade

1-2 žlici olja (če želite tanjšo in bolj svilnato plast bele čokolade)
mleta bučna semena, dehidrirane jagode, maline ali mlete pistacije.

Priprava:

Mlete Oreo kekse in maskarpone sir zgnetemo v kakavovo kepo, ki jo pustimo v hladilniku približno 1 uro, da se masa stisne.

Iz ohlajene mase oblikujemo manjše kroglice v velikosti manjšega oreha. Kroglice damo v hladilnik za vsaj 15 minut, da se ohladijo. Na ohlajene kroglice se bo sprijelo več čokolade, pa tudi lepše se bo čokolada oblila.

Nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado. V večjo kozico nalijemo vodo, nad njo postavimo stekleno skledo z nalomljeno belo čokolado. Skleda se ne sme dotikati vode v kozici, ki jo segrevamo. Da se bela čokolada med topljenjem ne sesiri, jo s silikonsko metlico ves čas mešamo. Pazimo tudi, da voda ne pride v čokolado.

Stopljeni čokoladi vmešamo olje in jo malce ohladimo. Čokolada ne sme biti prevroča.

S pomočjo vilice ali žličke namakamo dobro ohlajene kroglice v čokolado in jih odlagamo na papir za peko.

Preden se čokolada popolnoma strdi, kroglice posipamo s še malo mletimi Oreo kakavovimi piškoti in dehidriranimi malinami, jagodami, ali mletimi bučnimi semeni ali pistacijo….

Kroglice hranimo v hladilniku in obvezno postrežemo dobro ohlajene. Ker so takšne najokusnejše.

(iz bloga 220stopinjposevno.com)