profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

etna, vulkan, ognjenik, januar 2021 Svet24.si

VIDEO: Najaktivnejši evropski ognjenik je znova ...

tone-krkovic-pl1 Reporter.si

Brigadirju Tonetu Krkoviču sodila nečakinja ...

Janez Janša Svet24.si

Janša napovedal, kdaj bo znano, kako dolgo bodo ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Izbiro Zavoda Iskreni je s podpisom potrdil Cigler...

Melania Trump in Jill Biden Odkrito.si

Melania ogorčila javnost. Nespoštljiva in ...

Vatroslav in Valentina Tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Družina Tijan se je povečala

Za sladek vstop v novo leto

kl, 30.12.2020 13:43:13

Silvesterska miza bo marsikje obložena z vsem mogočim. Ponujamo vam recept za preprosto, a izvrstno sladico

Delite na:
Za sladek vstop v novo leto
Tartufi iz oreo piškotov 220stopinjposevno.com

Sladica je nadvse preprosta, nima veliko sestavin in pri njeni izdelavi lahko pomagajo tudi otroci.

Potrebujemo:

300 g Oreo mletih keksov
250 g mascarpone sira
200 g bele čokolade

1-2 žlici olja (če želite tanjšo in bolj svilnato plast bele čokolade)
mleta bučna semena, dehidrirane jagode, maline ali mlete pistacije.

Priprava:

Mlete Oreo kekse in maskarpone sir zgnetemo v kakavovo kepo, ki jo pustimo v hladilniku približno 1 uro, da se masa stisne.

Iz ohlajene mase oblikujemo manjše kroglice v velikosti manjšega oreha. Kroglice damo v hladilnik za vsaj 15 minut, da se ohladijo. Na ohlajene kroglice se bo sprijelo več čokolade, pa tudi lepše se bo čokolada oblila.

Nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado. V večjo kozico nalijemo vodo, nad njo postavimo stekleno skledo z nalomljeno belo čokolado. Skleda se ne sme dotikati vode v kozici, ki jo segrevamo. Da se bela čokolada med topljenjem ne sesiri, jo s silikonsko metlico ves čas mešamo. Pazimo tudi, da voda ne pride v čokolado.

Stopljeni čokoladi vmešamo olje in jo malce ohladimo. Čokolada ne sme biti prevroča.

S pomočjo vilice ali žličke namakamo dobro ohlajene kroglice v čokolado in jih odlagamo na papir za peko.

Preden se čokolada popolnoma strdi, kroglice posipamo s še malo mletimi Oreo kakavovimi piškoti in dehidriranimi malinami, jagodami, ali mletimi bučnimi semeni ali pistacijo….

Kroglice hranimo v hladilniku in obvezno postrežemo dobro ohlajene. Ker so takšne najokusnejše.

(iz bloga 220stopinjposevno.com)