Dacinger_renata_osebni arhiv Odkrito.si

TV-voditeljica v tujino zaradi partnerja, domov ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 25. maja

harry_meghan markle Svet24.si

FOTO: To je gesta Meghan Markle, ki je razkrila, ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Razkrivamo največje slovenske veleposestnike

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

poterbin 2 Njena.si

Dončićevo mamo označili za najlepšo na svetu

princ charles, camilla Meghan markle Njena.si

Camilla: To se je dogajalo zaradi Meghanine ...

Kulinarika

Za prste obliznit: Mandljevo pecivo s sirovo glazuro

M. O. Ž., 27.11.2017 17:01:53

Pripravite doma okusno mandljevo pecivo.

Delite na:
Za prste obliznit: Mandljevo pecivo s sirovo glazuro
Revija Maja

50 minut
420 kalorij

Mandljevo pecivo s sirovo glazuro
Sestavine:
Za testo:
125 g masla
4 jajca
150 ml kisle smetane
50 g mletih mandljev
½ žličke mandljeve arome
225 g moke
7,5 g pecilnega praška
ščepec soli
8 polovičk breskev iz kompota

Za glazuro:
280 g mehkega sira (npr. maskarpone)
½ žličke vaniljeve arome
2 žlici sladkorja v prahu

Za posip:
25 g mandljev v rezinah

Priprava:
1. Rezine mandljev stresemo v pekač in jih v pečici, ogreti na 180 stopinj, pražimo od 3 do 4 minute.
2. Za testo kremasto stepemo sladkor in maslo, počasi dodamo jajca in kislo smetano. Vmešamo mlete mandlje, mandljevo aromo ter moko s soljo in pecilnim praškom.
3. Testo vlijemo v pekač (velikosti 30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko, in vanj vtisnemo polovičke breskev. Pečemo od 30 do 35 minut na 180 stopinjah.
4. Sir, vaniljevo aromo in sladkor v prahu zmešamo in s tem namažemo ohlajen pečen kolač. Potresemo s praženimi mandlji.