Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kulinarično potovanje s slastnim sušijem

M. S., Maja, 12.04.2018 16:01:10

Potovanje po svetu je lahko tudi kulinarično. Tokrat nas okus in vonj jedi z rižem popeljejo na Japonsko.

Delite na:
Kulinarično potovanje s slastnim sušijem
Revija Maja

Maki suši

Sestavine za 2 zvitka po 12 sušijev:
200 g riža za suši
50 ml riževega kisa
1 cl japonskega riževega vina (mirin)
25 g sladkorja
1/2 žličke soli

In še:
2 fileja svežega lososa (20 cm dolg kos)
1 kumarica
½ paprike
sol
2 lista alg nori
hren wasabi v pasti

Priprava:

1. Kumaro in papriko umijemo, po dolgem razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na palčke, solimo in odložimo v skledo. Lososa narežemo na trakove.

2. Riž večkrat splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Skuhamo po navodilih. Riževo vino, kis, sladkor in sol zmešamo in vmešamo k toplemu rižu. Skledo z rižem pokrijemo s krpo in počakamo, da se riž na sobni temperaturi ohladi. Najbolje je, da riž skuhamo prejšnji dan.

3. Na bambusovo podlogo položimo list alge in nanjo razporedimo polovico riža. Na skrajnem koncu pustimo centimeter praznega roba, torej brez riža.

4. Na drugem koncu, kjer bomo začeli zvijati zvitek, odmerimo po vsej širini črto paste wasabi. Nanjo položimo lososa, trakove kumare in paprike.

5. S pomočjo bambusove podloge zvijemo v tesen zvitek. Narežemo ga na 12 kosov. Še enkrat ponovimo.

6. Maki suši ponudimo s sojino omako, vloženim ingverjem in pasto wasabi.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!