tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

Veliki horoskop 2014 Svet24.si

Horoskop za petek, 21. septembra

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

3c9d4564307b33be9128-bar-lara-in-ziga Njena.si

Lara in Žiga zopet v akciji

Kulinarika

Kulinarično potovanje s slastnim sušijem

M. S., Maja, 12.04.2018 16:01:10

Potovanje po svetu je lahko tudi kulinarično. Tokrat nas okus in vonj jedi z rižem popeljejo na Japonsko.

Delite na:
Kulinarično potovanje s slastnim sušijem
Revija Maja

Maki suši

Sestavine za 2 zvitka po 12 sušijev:
200 g riža za suši
50 ml riževega kisa
1 cl japonskega riževega vina (mirin)
25 g sladkorja
1/2 žličke soli

In še:
2 fileja svežega lososa (20 cm dolg kos)
1 kumarica
½ paprike
sol
2 lista alg nori
hren wasabi v pasti

Priprava:

1. Kumaro in papriko umijemo, po dolgem razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na palčke, solimo in odložimo v skledo. Lososa narežemo na trakove.

2. Riž večkrat splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Skuhamo po navodilih. Riževo vino, kis, sladkor in sol zmešamo in vmešamo k toplemu rižu. Skledo z rižem pokrijemo s krpo in počakamo, da se riž na sobni temperaturi ohladi. Najbolje je, da riž skuhamo prejšnji dan.

3. Na bambusovo podlogo položimo list alge in nanjo razporedimo polovico riža. Na skrajnem koncu pustimo centimeter praznega roba, torej brez riža.

4. Na drugem koncu, kjer bomo začeli zvijati zvitek, odmerimo po vsej širini črto paste wasabi. Nanjo položimo lososa, trakove kumare in paprike.

5. S pomočjo bambusove podloge zvijemo v tesen zvitek. Narežemo ga na 12 kosov. Še enkrat ponovimo.

6. Maki suši ponudimo s sojino omako, vloženim ingverjem in pasto wasabi.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!