alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

melania trump-voščena lutka-newyork Svet24.si

FOTO: Jim je uspelo? V središču je Melania, ki ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

Kulinarika

Kulinarično potovanje s slastnim sušijem

M. S., Maja, 12.04.2018 16:01:10

Potovanje po svetu je lahko tudi kulinarično. Tokrat nas okus in vonj jedi z rižem popeljejo na Japonsko.

Delite na:
Kulinarično potovanje s slastnim sušijem
Revija Maja

Maki suši

Sestavine za 2 zvitka po 12 sušijev:
200 g riža za suši
50 ml riževega kisa
1 cl japonskega riževega vina (mirin)
25 g sladkorja
1/2 žličke soli

In še:
2 fileja svežega lososa (20 cm dolg kos)
1 kumarica
½ paprike
sol
2 lista alg nori
hren wasabi v pasti

Priprava:

1. Kumaro in papriko umijemo, po dolgem razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na palčke, solimo in odložimo v skledo. Lososa narežemo na trakove.

2. Riž večkrat splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Skuhamo po navodilih. Riževo vino, kis, sladkor in sol zmešamo in vmešamo k toplemu rižu. Skledo z rižem pokrijemo s krpo in počakamo, da se riž na sobni temperaturi ohladi. Najbolje je, da riž skuhamo prejšnji dan.

3. Na bambusovo podlogo položimo list alge in nanjo razporedimo polovico riža. Na skrajnem koncu pustimo centimeter praznega roba, torej brez riža.

4. Na drugem koncu, kjer bomo začeli zvijati zvitek, odmerimo po vsej širini črto paste wasabi. Nanjo položimo lososa, trakove kumare in paprike.

5. S pomočjo bambusove podloge zvijemo v tesen zvitek. Narežemo ga na 12 kosov. Še enkrat ponovimo.

6. Maki suši ponudimo s sojino omako, vloženim ingverjem in pasto wasabi.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!