mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

Kulinarika

Kulinarično potovanje s slastnim sušijem

M. S., Maja, 12.04.2018 16:01:10

Potovanje po svetu je lahko tudi kulinarično. Tokrat nas okus in vonj jedi z rižem popeljejo na Japonsko.

Delite na:
Kulinarično potovanje s slastnim sušijem
Revija Maja

Maki suši

Sestavine za 2 zvitka po 12 sušijev:
200 g riža za suši
50 ml riževega kisa
1 cl japonskega riževega vina (mirin)
25 g sladkorja
1/2 žličke soli

In še:
2 fileja svežega lososa (20 cm dolg kos)
1 kumarica
½ paprike
sol
2 lista alg nori
hren wasabi v pasti

Priprava:

1. Kumaro in papriko umijemo, po dolgem razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na palčke, solimo in odložimo v skledo. Lososa narežemo na trakove.

2. Riž večkrat splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Skuhamo po navodilih. Riževo vino, kis, sladkor in sol zmešamo in vmešamo k toplemu rižu. Skledo z rižem pokrijemo s krpo in počakamo, da se riž na sobni temperaturi ohladi. Najbolje je, da riž skuhamo prejšnji dan.

3. Na bambusovo podlogo položimo list alge in nanjo razporedimo polovico riža. Na skrajnem koncu pustimo centimeter praznega roba, torej brez riža.

4. Na drugem koncu, kjer bomo začeli zvijati zvitek, odmerimo po vsej širini črto paste wasabi. Nanjo položimo lososa, trakove kumare in paprike.

5. S pomočjo bambusove podloge zvijemo v tesen zvitek. Narežemo ga na 12 kosov. Še enkrat ponovimo.

6. Maki suši ponudimo s sojino omako, vloženim ingverjem in pasto wasabi.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!