favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Aljaški polak z gorčično omako za slastni konec tedna!

M. S., Maja, 16.06.2018 16:01:45

Četudi vas od dopusta loči še več tednov, si ga lahko pričarate kar doma, na krožniku. Pripravite ribe ali morske sadeže, vse skupaj pa postrezite na pogrinjku v modri barvi. Morje bo tako vsaj za nekaj trenutkov bliže.

Delite na:
Aljaški polak z gorčično omako za slastni konec tedna!
Revija Maja

Aljaški polak z gorčično omako

Sestavine za 4 osebe:
4 kosi aljaškega polaka (po 130 g)
20 g pšeničnega zdroba

Za omako:
80 g pomarančne marmelade
75 g gorčice
60 ml jabolčnega kisa
sol
130 ml olja
črni poper

Za solato:
100 g motovilca
800 g mladega krompirja
80 g čebule

Priprava:

1. Ribe odmrznemo in osušimo na kuhinjski brisači. Solimo in povlečemo skozi zdrob. Na 20 ml olja jih zlato popečemo.

2. Za omako segrejemo marmelado, jo precedimo skozi cedilo in ji dodamo gorčico, 20 ml kisa in sol. Med mešanjem prilijemo 60 ml olja, solimo, popramo.

3. Motovilec očistimo. Krompir skuhamo, ga olupimo in narežemo na tanke rezine.

4. Čebulo olupimo, narežemo na rezine in jih v 10 ml olja 10 minut pražimo.

5. Rezine krompirja prav tako popražimo na olju (40 ml), potem pa jim dodamo motovilec, čebulo in 40 ml kisa. Solimo, popramo.

6. Pečene ribe postrežemo s solato in omako.

Preberite tudi: 9 odličnih receptov za sladice iz češenj. Kliknite TUKAJ!