phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

Vaniljeva zmrzlina s pomarančnim prelivom in mandlji

A. K., Maja, 05.06.2019 16:01:53

Mandlje so poznali že v mitoloških časih, ko so veljali za božanski plod, beli cvetovi mandljevca pa so predstavljali simbol plodnosti. Različne svetovne kuhinje uporabljajo mandlje na različne načine, mi pa vam jih tokrat predstavljamo kot dodatek k sladicam.

Delite na:
Vaniljeva zmrzlina s pomarančnim prelivom in mandlji
Zmrzlino pripravimo že dan pred serviranjem. Dreamstime

Vaniljeva zmrzlina s pomarančnim prelivom in mandlji

25 minut

Sestavine za 8 oseb:

Vaniljeva zmrzlina:
0,5 l sladke smetane
3 jajca
3 rumenjaki
150 g sladkorja
strok vanilje

Priprava:

Zmrzlino pripravimo že dan pred serviranjem. Stepemo sladko smetano. Sladkor in dve žlici vode segrejemo, da postane sladkor lepljiv. V stepalnik damo jajca in dodatne rumenjake ter prilijemo raztopljeni sladkor. Takoj vključimo stepalnik in stepamo toliko časa, da masa postane hladna. Ko maso ohladimo, primešamo stepeno sladko smetano in dodamo burbonsko vaniljo. Maso stresemo v modelčke in jo zamrznemo.

Pomarančni preliv:
150 g sladkorja
sok 2 pomaranč
50 g narezanih mandljev
Pomarančno lupino narežemo na tanke palčke in jih dvakrat blanširamo. Stisnemo dve pomaranči. Sok s sladkorjem povremo, da se zgosti. Dodamo palčke pomaranč, mandlje in pomešamo.

Nasvet: Zmrzlino stresemo iz modelčka na krožnik in prelijemo s pomarančnim prelivom.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.