Za sladkosnede: vaniljev puding z limono
Sladek okus in omamen vonj sta dva atributa vanilje, zaradi katerih je postala nepogrešljiva sestavina mnogih dišav in seveda sladic. Komu se ne pocedijo sline ob misli na vaniljev sladoled ali puding? Kjer je vanilja, je življenje slajše!
Vaniljev puding z limono
60 min
Sestavine za 4 osebe:
175 g sladkorja
2 bio limoni
50 g masla
3 jajca
1 žlička vaniljeve esence
50 g moke
250 ml polnomastnega mleka
sladkor v prahu za posip
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skledi zmešamo sladkor, nastrgano lupino in sok dveh limon, maslo, rumenjake, vaniljo in moko. Dodamo mleko.
2. Beljake stepemo v sneg in ga dodamo testu. Testo vlijemo v namaščen nepregoren model, tega pa postavimo na dno pekača. Prilijemo toliko vrele vode, da sega do polovice posode s pudingom.
3. Pečemo 45 minut, da na vrhu nastane zlata skorjica. Pečen puding potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še toplega.