severina Svet24.si

Nasilje v stanovanju hrvaške zvezdnice

Ricky Lee Sneve Svet24.si

Desetletnik utonil, potem ko je iz reke rešil ...

tonin voijaki vaja Reporter.si

Minister Tonin pod trumo vojakov: mu res ni ...

knjižnica Svet24.si

Novi zakon o tujcih kriv za skrbi in glavobole ...

aleš-hojs Necenzurirano

Hojs ima novo divizijo za tajno prisluškovanje

hiša, krsta, coffin-house Odkrito.si

FOTO: Edini na svetu, ki živijo v KRSTI!

Big Foot Mama 1 Odkrito.si

BIG FOOT MAMA: »Počutili smo se, kot da bi nam ...

V TRENDU: Delikatesni krožnik malo drugače

M.K., 26.05.2021 12:30:56

Na mizi, kjer je za vsakogar nekaj, za gurmane pa vse, kar jim je najljubšega.

Delite na:
V TRENDU: Delikatesni krožnik malo drugače
/ Shutterstock

Rustikalni, z okusom načrtovani in skrbno pripravljeni delikatesni krožniki so trenutno ena najbolj trendovskih oblik postrežbe hrane. Združujejo vse najbolj priljubljene prigrizke, najokusnejše delikatese in barvito sočno sveže sadje v enem. 

Govorimo o najkakovostnejših mladih in staranih sirih, ki so navadno v središču pozornosti, prefinjenih sušenih mesninah, lokalnem svežem sadju, pa do mediteranskih dobrot – od oliv do datljev, paradižnikov in oreščkov, svežih zelišč, grozdja ter domačih krekerjev, grisinov in popečenih kruhkov. Dodamo lahko tudi razne namaze, svežo in vloženo zelenjavo, pikantna olja, gozdne jagode, užitne cvetlice, kuhana jajca ter prelijemo z medom, balzamičnim kisom, olivnim oljem … skratka, kot naročeno za spomladanska in poletna druženja.

Povzdignimo »pladenj z narezki« na nivo umetniškega dela. Hvaležne nam bodo ne le brbončice, pač pa tudi oči in navdušeni gostje.

sir, delikatese, delikatesa
/
Shutterstock

Raznoliko, ne veliko

Pri nakupovanju sestavin izberite čim več raznolikih elementov, namesto da bi kupili le nekaj enakih v večjih količinah.

Skrbno izbrani elementi

Sestavine za svoj delikatesni krožnik izberite skrbno. Naj bodo čim bolj kakovostne, sveže in domače. Raje manj in dobro kakor veliko in ceneno. Razlika bo vsem očitna.

Izbira krožnika

Svetujemo, da se izognete vsem posodam, ki niso ravne – kot na primer krožniki. Izberite kos lesa, pladenj ali desko za bolj rustikalen videz in kamen ali škatlo za bolj modernega.

Urejeni kaos

Postavitev samih elementov naj bo nekoliko »naravna«, pa vendar ne popolnoma kaotična. Naj vsako živilo dobi svoj prostor na deski.

Dekoracija

Za piko na i dodajte nekaj barve in vonja s svežimi zelišči ali celo užitnim cvetjem.