Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Tribarvna čokoladna torta

M.O.Ž., Maja, 01.04.2019 16:01:23

Recepti za torte, katerih priprava je razmeroma hitra in preprosta, okus pa božanski, so vredne zlata. Prav takšna je torta s tremi, ali če smo povsem natančni, štirimi vrstami čokolade, ki bo navdušila vse čokoholike.

Delite na:
Tribarvna čokoladna torta
Čokoladna torta Shutterstock

Priprava: 30 minut

Čas za pečenje: 40 minut

Sestavine: 3 jajca, 70 g masla, 150 g temne čokolade, 1 žlica moke, 4 žlice sladkorja, 500 g sira maskarpone, 250 ml sladke smetane, 100 g bele čokolade, 100 g mlečne čokolade, 100 g temne čokolade z okusom pomaranče (70 odstotkov kakava).

Priprava: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Na parni kopeli stopimo maslo in temno čokolado. Čokoladi dodamo žlico moke, sladkor in rumenjake. Na koncu narahlo vmešamo še sneg. Testo vlijemo v manjši okrogel pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, 40 minut. Belo, mlečno in temno čokolado s pomarančo vsako posebej stopimo nad parno kopeljo. Smetano stepemo in jo zmešamo z maskarponejem. Kremo razdelimo na tri enake dele in vsakemu vmešamo eno vrsto stopljene čokolade. Na pečen in ohlajen biskvit namažemo v plasteh vse tri kreme. Začnemo z najtemnejšo in končamo z belo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 13, 26. 3. 2019.