katja jevsek Odkrito.si

Presenečena vremenarka na Pop TV! Tekle so solze ...

velika noc pirhi potica sunka Svet24.si

Povečan obisk bolnišnic zaradi prenažiranja z ...

Regresija Petisvet.si

S strtim srcem opazovala njegov odhod

mejni prehod, zastoj Svet24.si

Prihajajo prvomajski prazniki in prometni kolaps ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je po govoricah o ločitvi le ...

Tanja Žagar, Miha Vodičar Njena.si

Neprepoznavna Tanja Žagar: besna ga je vrgla ven

Iča Putrih Njena.si

Hči razkrila žalosten vzrok Ičine smrti

Tribarvna čokoladna torta

M.O.Ž., Maja, 01.04.2019 16:01:23

Recepti za torte, katerih priprava je razmeroma hitra in preprosta, okus pa božanski, so vredne zlata. Prav takšna je torta s tremi, ali če smo povsem natančni, štirimi vrstami čokolade, ki bo navdušila vse čokoholike.

Delite na:
Tribarvna čokoladna torta
Čokoladna torta Shutterstock

Priprava: 30 minut

Čas za pečenje: 40 minut

Sestavine: 3 jajca, 70 g masla, 150 g temne čokolade, 1 žlica moke, 4 žlice sladkorja, 500 g sira maskarpone, 250 ml sladke smetane, 100 g bele čokolade, 100 g mlečne čokolade, 100 g temne čokolade z okusom pomaranče (70 odstotkov kakava).

Priprava: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Na parni kopeli stopimo maslo in temno čokolado. Čokoladi dodamo žlico moke, sladkor in rumenjake. Na koncu narahlo vmešamo še sneg. Testo vlijemo v manjši okrogel pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, 40 minut. Belo, mlečno in temno čokolado s pomarančo vsako posebej stopimo nad parno kopeljo. Smetano stepemo in jo zmešamo z maskarponejem. Kremo razdelimo na tri enake dele in vsakemu vmešamo eno vrsto stopljene čokolade. Na pečen in ohlajen biskvit namažemo v plasteh vse tri kreme. Začnemo z najtemnejšo in končamo z belo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 13, 26. 3. 2019.