Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Torta v zadnjem hipu

M.O.Ž., Zarja, 11.01.2019 16:01:27

Vam je zmanjkalo časa za pripravo sladice? Ni še prepozno! Tudi v zadnjem hipu lahko spečete imenitno torto.

Delite na:
Torta v zadnjem hipu
Torta Cremefine

Za pekač premera 26 cm

Priprava: 70 minut + 3 ure za ohlajanje

Pečenje: 20 minut

Sestavine: 3 jajca, 1 ščepec soli, 25 g + 50 g sladkorja, 2 žlički grenkega kakava, 600 g zamrznjenega jagodičevja, 1 zavoj vaniljevega pudinga, 100 g marmelade, 250 ml smetane za stepanje, 1 zavoj vaniljevega sladkorja.

Za smrečice: 125 ml sladke smetane, 1 zavoj vaniljevega sladkorja, zelena živilska barva, perlice.

Priprava: Ločimo rumenjake od beljakov in slednje s soljo stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem počasi dodamo 25 g sladkorja. V drugi posodi kremasto stepemo rumenjake, 3 žlice mrzle vode in 50 g sladkorja. Moko zmešamo s kakavom in presejemo v sneg. Premešamo in testo vlijemo v okrogel pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 15–20 minut. Jagodičevje medtem segrevamo, da odmrzne. Pudingu dodamo 100 ml vode, do gladkega zmešamo in dodamo jagodičevju. Premešamo, zavremo in 2 minuti med mešanjem kuhljamo. Odstavimo in počakamo 20 minut. Pečeno in ohlajeno testo namažemo z marmelado in nanjo razporedimo še jagodičevje s pudingom. Torto za 3 ure postavimo na hladno. Tik preden torto ponudimo, stepemo sladko smetano z vaniljevim sladkorjem in jo naložimo na torto. Za smrečice stepemo smetano s sladkorjem in dodatkom zelene barve. Nabrizgamo jih na krožnik, obložen s papirjem za peko, postavimo v hladilnik in potem z nožem prestavimo na torto. Okrasimo s perlicami.

Objavljeno v reviji Zarja št. 1, 31. 12. 2018.