kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Pečena buča, šalotka in leča v slastni topli solati!

M. O. Ž., Maja, 11.11.2018 16:01:35

Vsaj enkrat v dnevu je prav, da se družina zbere za mizo, poje topel obrok in si pove vse, kar jim je prinesel dan. Slovenci še negujemo tradicijo skupnih obedov in predvsem kuhanja »pravih« obrokov, čeprav nas časovna stiska in vse večja obremenjenost staršev in otrok marsikdaj prikrajša za te užitke. Ne pustimo si jih vzeti in dan končajmo z okusom po dobrem.

Delite na:
Pečena buča, šalotka in leča v slastni topli solati!
Topla solata Revija Maja

Pečena buča, šalotka in leča

Sestavine za 4 osebe:
16 šalotk
1 manjša buča maslenka
2 žlici olivnega olja
1/2 žličke soli
145 g zelenega bazilikinega pesta
500 g kuhane leče

Preberite tudi: Riž v slanih in sladkih jedeh.

Priprava:

1. Bučo prepolovimo, očistimo in olupimo ter narežemo na kocke. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

2. Kocke buče in olupljene šalotke damo v pekač, posolimo in pokapljamo z oljem, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 do 40 minut.

3. Ko buča na robovih rahlo porjavi, primešamo pesto in postrežemo na kuhani leči.

Objavljeno v reviji Maja št. 22, 26. 10. 2018.