Pečena buča, šalotka in leča v slastni topli solati!
Vsaj enkrat v dnevu je prav, da se družina zbere za mizo, poje topel obrok in si pove vse, kar jim je prinesel dan. Slovenci še negujemo tradicijo skupnih obedov in predvsem kuhanja »pravih« obrokov, čeprav nas časovna stiska in vse večja obremenjenost staršev in otrok marsikdaj prikrajša za te užitke. Ne pustimo si jih vzeti in dan končajmo z okusom po dobrem.
Pečena buča, šalotka in leča
Sestavine za 4 osebe:
16 šalotk
1 manjša buča maslenka
2 žlici olivnega olja
1/2 žličke soli
145 g zelenega bazilikinega pesta
500 g kuhane leče
Preberite tudi: Riž v slanih in sladkih jedeh.
Priprava:
1. Bučo prepolovimo, očistimo in olupimo ter narežemo na kocke. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
2. Kocke buče in olupljene šalotke damo v pekač, posolimo in pokapljamo z oljem, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 do 40 minut.
3. Ko buča na robovih rahlo porjavi, primešamo pesto in postrežemo na kuhani leči.