Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

To so slastni veganski takosi!

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 11.06.2019 11:01:29

Če je v shrambi paket tortilj, v hladilniku pa kakšen kos mesa in predvsem zelenjava, kot sta avokado in paradižnik, lahko hitro pripravimo okusen prigrizek. Za kosilo ali večerjo bo teknil tako gostom kot domačim, lahko pa postane celo uspešnica vašega naslednjega piknika.

Delite na:
To so slastni veganski takosi!
Veganski takosi Revija Zarja

Veganski takosi

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 1 rumena paprika, 2 rdeči čebuli, 2 stroka česna, 400 g oranžnih češnjevih paradižnikov, 50 g rdečega zelja, 1 avokado, 150 g črnega fižola iz konzerve, 200 g tofuja, 2 žlici olja, 79 g paradižnikove mezge, 2 žlici mešanice začimb za pripravo mehiških jedi (rdeča paprika, origano, kurkuma, kajenski poper, koriander, čili, piment, nageljnove žbice), 1 noževa konica soli, poper, 8 koruznih tortilj.

Priprava: Papriki odstranimo semena in jo narežemo na pol centimetra velike koščke. Česen in čebulo olupimo ter sesekljamo. Paradižnik umijemo in narežemo na koščke. Zelje naribamo ali na drobno zrežemo. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, z žlico postrgamo meso in ga narežemo na trakove. Fižol splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Tofu razdrobimo z vilicami in popečemo na vročem olju. Dodamo koščke paprike, česen, čebulo, potem pa še fižol, koščke paradižnika, mezgo in začimbe. Zavremo in kuhljamo še pet minut. Solimo in popramo ter potem skupaj z avokadom in rdečim zeljem naložimo na tortilje.

Objavljeno v reviji Zarja št. 23, 4. 6. 2019.