dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

sveča Svet24.si

Poslovil se je priznani slovenski kirurg

jansa bajuk FB Reporter.si

»Matej Tonin bo moral biti bolj previden, kot je ...

pivec gantar Svet24.si

Rušenje Gantarja, zaposlovanje na lepe oči in ...

Screenshot 2020-08-05 at 18.39.43 Necenzurirano

Banjalučani in bivši šef Darsa med krizo ...

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Zvezdana Mlakar 3 Njena.si

Zvezdana Mlakar se je zlomila

To so slastni veganski takosi!

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 11.06.2019 11:01:29

Če je v shrambi paket tortilj, v hladilniku pa kakšen kos mesa in predvsem zelenjava, kot sta avokado in paradižnik, lahko hitro pripravimo okusen prigrizek. Za kosilo ali večerjo bo teknil tako gostom kot domačim, lahko pa postane celo uspešnica vašega naslednjega piknika.

Delite na:
To so slastni veganski takosi!
Veganski takosi Revija Zarja

Veganski takosi

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 1 rumena paprika, 2 rdeči čebuli, 2 stroka česna, 400 g oranžnih češnjevih paradižnikov, 50 g rdečega zelja, 1 avokado, 150 g črnega fižola iz konzerve, 200 g tofuja, 2 žlici olja, 79 g paradižnikove mezge, 2 žlici mešanice začimb za pripravo mehiških jedi (rdeča paprika, origano, kurkuma, kajenski poper, koriander, čili, piment, nageljnove žbice), 1 noževa konica soli, poper, 8 koruznih tortilj.

Priprava: Papriki odstranimo semena in jo narežemo na pol centimetra velike koščke. Česen in čebulo olupimo ter sesekljamo. Paradižnik umijemo in narežemo na koščke. Zelje naribamo ali na drobno zrežemo. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, z žlico postrgamo meso in ga narežemo na trakove. Fižol splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Tofu razdrobimo z vilicami in popečemo na vročem olju. Dodamo koščke paprike, česen, čebulo, potem pa še fižol, koščke paradižnika, mezgo in začimbe. Zavremo in kuhljamo še pet minut. Solimo in popramo ter potem skupaj z avokadom in rdečim zeljem naložimo na tortilje.

Objavljeno v reviji Zarja št. 23, 4. 6. 2019.