Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

To so slastni veganski takosi!

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 11.06.2019 11:01:29

Če je v shrambi paket tortilj, v hladilniku pa kakšen kos mesa in predvsem zelenjava, kot sta avokado in paradižnik, lahko hitro pripravimo okusen prigrizek. Za kosilo ali večerjo bo teknil tako gostom kot domačim, lahko pa postane celo uspešnica vašega naslednjega piknika.

Delite na:
To so slastni veganski takosi!
Veganski takosi Revija Zarja

Veganski takosi

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 1 rumena paprika, 2 rdeči čebuli, 2 stroka česna, 400 g oranžnih češnjevih paradižnikov, 50 g rdečega zelja, 1 avokado, 150 g črnega fižola iz konzerve, 200 g tofuja, 2 žlici olja, 79 g paradižnikove mezge, 2 žlici mešanice začimb za pripravo mehiških jedi (rdeča paprika, origano, kurkuma, kajenski poper, koriander, čili, piment, nageljnove žbice), 1 noževa konica soli, poper, 8 koruznih tortilj.

Priprava: Papriki odstranimo semena in jo narežemo na pol centimetra velike koščke. Česen in čebulo olupimo ter sesekljamo. Paradižnik umijemo in narežemo na koščke. Zelje naribamo ali na drobno zrežemo. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, z žlico postrgamo meso in ga narežemo na trakove. Fižol splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Tofu razdrobimo z vilicami in popečemo na vročem olju. Dodamo koščke paprike, česen, čebulo, potem pa še fižol, koščke paradižnika, mezgo in začimbe. Zavremo in kuhljamo še pet minut. Solimo in popramo ter potem skupaj z avokadom in rdečim zeljem naložimo na tortilje.

Objavljeno v reviji Zarja št. 23, 4. 6. 2019.