favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

To so slastne lava tortice iz bele čokolade!

V. S., Maja, 19.02.2019 16:01:36

Morda boste morali tortice pripraviti večkrat, da boste ujeli trenutek, ko so zunaj pečene in znotraj še tekoče.

Delite na:
To so slastne lava tortice iz bele čokolade!
Lava tortice Getty Images

Lava tortice iz bele čokolade 

30 minut

Sestavine za 2 osebi:
1 jajce
100 g bele čokolade
2 žlici moke (15 g)
1 vaniljin sladkor
20 g masla (+ za namastitev modelčkov)
2 žlici rdečega sadja (maline, češnje, ribez …, lahko zamrznjenega)
sladkor

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj. Namastite dva modelčka za sufle.

Sadje dajte v posodo in ga pri nizki temperaturi segrejte. Dodajte sladkor po okusu, še enkrat zavrite in odstavite.

V vodni kopeli pri nizki temperaturi stopite čokolado in maslo. Penasto stepite jajce in vaniljin sladkor, nato dodajte ohlajeno mešanico čokolade in na koncu rahlo umešajte še presejano moko, tako da dobite gladko testo.

S testom napolnite modelčka in ju pecite od 8 do 10 minut.

Modelčka vzemite iz pečice in pustite na sobni temperaturi stati 10 minut. Nato ju previdno obrnite na krožnik in počakajte, da tortice popadajo ven.

Počasi in previdno odstranite modelčke. Na tortice naložite rdečo sadno omako in takoj postrezite.

Majin nasvet: Točen čas peke se od pečice do pečice razlikuje. Morda boste morali tortice pripraviti večkrat, da boste ujeli trenutek, ko so zunaj pečene in znotraj še tekoče.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.