natalija-verboten-jpg Odkrito.si

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji...

challe 1 Svet24.si

Challe Salle ujet z nekdanjo teniško igralko

Zapestnica ljubezni Petisvet.si

Rožnati kremen nam v življenje lahko prikliče ...

Jago, Peter Rančigaj Svet24.si

Ganljiv zapis slovenskega policista: Bil sem ...

Tanja Žagar Svet24.si

Foto: Tanja Žagar pokazala zavidanja vredno ...

andrej rebula Njena.si

Plesalec šova Zvezde plešejo v veselem ...

Miloš Mišo Stevanović Njena.si

Znan Slovenec po desetih letih poročil srčno ...

Okus plus: jogurtova mavrična trota

M. S., Maja, 02.10.2018 16:01:03

Polepšajmo si dan po svoje. Na primer s sladko jogurtovo mavrično torto, ki bo zagotovo dan spremenila v praznik.

Delite na:
Okus plus: jogurtova mavrična trota
Jogurtova mavrična torta Revija Maja

Sestavine za okrogel pekač (premera 24-26 cm):

Za biskvit:
3 jajca
100 g sladkorja
50 g moke
50 g koruznega zdroba
12 g vaniljevega pudinga v prahu
½ žličke pecilnega praška

Prva plast nadeva:
150 g jogurta z višnjami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
rdeča živilska barva

Druga plast nadeva:
150 g jogurta z mangom
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
oranžna živilska barva

Tretja plast nadeva:
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
modra živilska barva

Četrta plast nadeva:
150 g jogurta z jagodami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
roza živilska barva

Peta plast nadeva:
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
zelena živilska barva

Šesta plast nadeva:
150 g jogurta z malinami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
roza živilska barva

Preberite tudi: Jesenske sadne sladice. Kliknite TUKAJ!

Za okras:
100 g barvitih jedilnih konfetov

Priprava:

1. Za pripravo biskvita ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor. Vmešamo rumenjake. Posebej zmešamo moko, škrob, puding, pecilni prašek in presejemo v sneg.

2. Testo zlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo od 20 do 15 minut na 175 stopinjah.

3. Pečen biskvit razpolovimo in spodnji del položimo v model s snemljivim robom.

4. Za prvi nadev želatino namočimo v hladno vodo. Sadni jogurt zmešamo z navadnim. Smetano stepemo. Nekaj jogurtove kreme odmerimo v lonček, dodamo ožeto želatino, z metlico premešamo in segrevamo toliko časa, da se želatina stopi. To dodamo mešanici jogurtov in postavimo v hladilnik za tri minute. Potem kremi dodamo še stepeno smetano in nekaj kapljic živilske barve. S kremo namažemo biskvit, pokrijemo s prozorno folijo in odložimo v hladilnik najmanj za eno uro.

5. Prav tako kot prvi nadev pripravimo tudi vse ostale. Torto čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan jo okrasimo.