Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Okus plus: jogurtova mavrična trota

M. S., Maja, 02.10.2018 16:01:03

Polepšajmo si dan po svoje. Na primer s sladko jogurtovo mavrično torto, ki bo zagotovo dan spremenila v praznik.

Delite na:
Okus plus: jogurtova mavrična trota
Jogurtova mavrična torta Revija Maja

Sestavine za okrogel pekač (premera 24-26 cm):

Za biskvit:
3 jajca
100 g sladkorja
50 g moke
50 g koruznega zdroba
12 g vaniljevega pudinga v prahu
½ žličke pecilnega praška

Prva plast nadeva:
150 g jogurta z višnjami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
rdeča živilska barva

Druga plast nadeva:
150 g jogurta z mangom
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
oranžna živilska barva

Tretja plast nadeva:
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
modra živilska barva

Četrta plast nadeva:
150 g jogurta z jagodami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
roza živilska barva

Peta plast nadeva:
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
zelena živilska barva

Šesta plast nadeva:
150 g jogurta z malinami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
roza živilska barva

Preberite tudi: Jesenske sadne sladice. Kliknite TUKAJ!

Za okras:
100 g barvitih jedilnih konfetov

Priprava:

1. Za pripravo biskvita ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor. Vmešamo rumenjake. Posebej zmešamo moko, škrob, puding, pecilni prašek in presejemo v sneg.

2. Testo zlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo od 20 do 15 minut na 175 stopinjah.

3. Pečen biskvit razpolovimo in spodnji del položimo v model s snemljivim robom.

4. Za prvi nadev želatino namočimo v hladno vodo. Sadni jogurt zmešamo z navadnim. Smetano stepemo. Nekaj jogurtove kreme odmerimo v lonček, dodamo ožeto želatino, z metlico premešamo in segrevamo toliko časa, da se želatina stopi. To dodamo mešanici jogurtov in postavimo v hladilnik za tri minute. Potem kremi dodamo še stepeno smetano in nekaj kapljic živilske barve. S kremo namažemo biskvit, pokrijemo s prozorno folijo in odložimo v hladilnik najmanj za eno uro.

5. Prav tako kot prvi nadev pripravimo tudi vse ostale. Torto čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan jo okrasimo.