Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

To je slastna sladica iz Budimpešte!

V. S., Maja, 07.01.2019 16:01:18

V pripravi slaščic najdite navdih v sladki Budimpešti in okusih, v katerih smo od nekdaj uživali.

Delite na:
To je slastna sladica iz Budimpešte!
Bogata čokoladna torta Revija Maja

Recepte za to okusno slaščico smo našli v novi kuharici Sladice iz Budimpešte, ki je izšla pri založbi Totaliteta.

75 min

Sestavine za torto: 
6 jajc
160 g sladkorja 
130 g moke 
40 g kakava v prahu 
100 g stopljenega masla 

In še:
marelična marmelada
375 g srednje grenke čokolade
50 ml olja
600 ml sladke smetane
čokoladna kuvertura
pol žličke olja

1. Jajca v kovinski skledi stepemo s sladkorjem. Pripravimo vodno kopel: pristavimo velik lonec vode, in ko voda zavre, čez lonec položimo skledo s stepenimi jajci, potem pa počasi ter nežno stepamo. Odstavimo z vročine, še preden zavre, in nadaljujemo s stepanjem, da dobimo čvrsto peno. Postopoma nežno, žlico po žlico, umešamo kakav in moko, nato dodamo še stopljeno maslo.

2. Pečico razgrejemo na 180 °C. Zmes enakomerno razporedimo v namaščen in pomokan tortni model. Pečemo 35 minut, nato torto vzamemo iz pečice in jo zvrnemo na rešetko.

3. Ohlajeno prečno enkrat prerežemo in spodnji del premažemo z marmelado.

4. Za pripravo kreme čokolado in olje stopimo nad vodno kopeljo (opis postopka zgoraj). Hladno smetano čvrsto stepemo in jo dodamo stopljeni čokoladi. Polovico z marmelado namazane torte prestavimo nazaj v pekač, čez marmelado namažemo čokoladno kremo in pokrijemo z drugo polovico torte.

5. Čokoladno kuverturo stopimo v kozici s pol žličke olja in s tem prelijemo torto. Preden jo ponudimo, jo za 6 do 7 ur postavimo v hladilnik.

Objavljeno v reviji Maja št. 26, 21. 12. 2018.