renata in primoz peterka 2 Odkrito.si

Pretresljiva usoda Primoža Peterke

tesla model 3 Svet24.si

Musk pojedel besedo: Nova Tesla predraga za ...

bitcoin rudarjenje mining Svet24.si

Rudari bitcoine, z energijo pa si privošči ...

moški, kredit, denar, kovanci, evri, depresija Svet24.si

Po tej starosti Slovenci ne bomo dobili več ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

Lara Goršek Kos kmetija Njena.si

Lara iz Kmetije postala mamica

princ harry, meghan markle, poroka Njena.si

Tako sta se Meghan in Harry poklonila princesi ...

Kulinarika

Tako pripravljenih jeter najbrž še niste jedli!

M. S., Maja, 11.02.2018 11:01:39

Gurmani vedo, da so prava poslastica, ki se odlično ujame s sadjem, kot so hruške.

Delite na:
Tako pripravljenih jeter najbrž še niste jedli!
Revija Maja

Telečja jetra s hruško

Sestavine za 4 osebe:
600 g telečjih jeter
poper
1 bio limona
2-3 rdeče čebule
2 majhni hruški
2 vejici žajblja
2 žlici olivnega olja
250 ml suhega rdečega vina
sol
60 g hladnega masla

Priprava:

1. Jetra narežemo na tanke trakove, jih popramo, pokrijemo in odstavimo.

2. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in z lupilnikom za zelenjavo narežemo lupinico.

3. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Hruške umijemo in narežemo na krhlje. Peške odstranimo. Žajbelj sesekljamo.

4. V ponvi segrejemo olje in zlato popražimo jetra. Ne več kot dve minuti! Odstranimo iz ponve in shranimo na toplem.

5. V ponev stresemo limonino lupino, čebulo in koščke hruške, popražimo, zalijemo z vinom in zavremo. Solimo, popramo, potem pa znižamo temperaturo in vmešamo maslo in žajbelj.

6. Postrežemo z jetri na segretih krožnikih.

Majin nasvet
Jed izboljšamo z dodatkom konjaka in ponudimo s polento.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!