diana gomilsek Odkrito.si

Slovenska glasbenika na Krku kupila kar stanovanje...

kolinda grabar-kitarović, borut pahor Svet24.si

Kolinda tokrat v tesnem Borutovem objemu

kovanci Petisvet

Če najdete kovanec, pazite na ti dve stvari

Lidija Lenarčič, Vesna Petković Svet24.si

Ali morda prepoznate dekletce s fotografije?

gozdni požar, švedska Svet24.si

Ekstremi na severu: vročinski val, požari, ...

klara-jazbec1 Najstnica.si

Pevka Klara Jazbec razkrila, kako ona gleda na ...

klara Njena.si

Poglejte, kje so ujeli Klaro!

Kulinarika

Tako pripravljenega ananasa najbrž še niste jedli!

M. S., Maja, 15.05.2018 16:01:08

Ananas vas bo nasitil, okrepil ter vaše telo napolnil z energijo, zato si ga večkrat privoščite. Danes smo za vas pripravili recept za karamelizirani ananas na žaru.

Delite na:
Tako pripravljenega ananasa najbrž še niste jedli!
Revija Maja

Karamelizirani ananas na žaru

70 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 srednje velik ananas
60 g zmehčanega masla
2 žlici javorjevega sirupa
6 cl ruma
150 g rikote
2 žlici sladkorja v prahu
1 vaniljev strok

Priprava:

1. Ananas olupimo, narežemo na četrtine, mu odstranimo osrednji trd del in ga narežemo na rezine.

2. Zmešamo maslo, javorjev sirup in 4 cl ruma. V tej mešanici eno uro mariniramo rezine ananasa.

3. Potem jih popečemo na vroči rešetki – na vsaki strani 4 minute. Med peko jih premažemo s preostalo marinado.

4. Za pomako zmešamo rikoto, sladkor, sredico vaniljevega stroka in preostali rum ter postrežemo s pečenimi ananasovimi rezinami.

Preberite tudi: Smuč z zeliščno skorjico na špinačni posteljici. Kliknite TUKAJ!