profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Tako pripravljenega ananasa najbrž še niste jedli!

M. S., Maja, 15.05.2018 16:01:08

Ananas vas bo nasitil, okrepil ter vaše telo napolnil z energijo, zato si ga večkrat privoščite. Danes smo za vas pripravili recept za karamelizirani ananas na žaru.

Delite na:
Tako pripravljenega ananasa najbrž še niste jedli!
Revija Maja

Karamelizirani ananas na žaru

70 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 srednje velik ananas
60 g zmehčanega masla
2 žlici javorjevega sirupa
6 cl ruma
150 g rikote
2 žlici sladkorja v prahu
1 vaniljev strok

Priprava:

1. Ananas olupimo, narežemo na četrtine, mu odstranimo osrednji trd del in ga narežemo na rezine.

2. Zmešamo maslo, javorjev sirup in 4 cl ruma. V tej mešanici eno uro mariniramo rezine ananasa.

3. Potem jih popečemo na vroči rešetki – na vsaki strani 4 minute. Med peko jih premažemo s preostalo marinado.

4. Za pomako zmešamo rikoto, sladkor, sredico vaniljevega stroka in preostali rum ter postrežemo s pečenimi ananasovimi rezinami.

Preberite tudi: Smuč z zeliščno skorjico na špinačni posteljici. Kliknite TUKAJ!