Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Ta teden kuhamo z udeleženko šova Kmetija Ksenijo Kranjec

L. P., Zvezde, 22.02.2019 16:01:24

Čufti v paradižnikovi omaki.

Delite na:
Ta teden kuhamo z udeleženko šova Kmetija Ksenijo Kranjec
Ksenija Kranjec Marko Vavpotic / M24.s

»Sem preprosto dekle in nimam nekega nazora glede hrane, težko pa se tudi odločim, kaj mi je najljubše,« priznava Ksenija Kranjec, ki smo jo lani spremljali v Kmetiji, pa tudi sicer v svetu resničnostnih šovov ni neznanka.

»Med zelo ljubimi jedmi so mi čufti s pire krompirjem, ki jih zelo dobro pripravim tudi sama, pa špinača z govejim steakom in jajcem. To že od malega najraje jem, kadar sem bolna – doma so vedno natančno vedeli, kaj pripraviti, kadar sem zbolela,« se smeji. »Rada imam tudi klobase z zeljem. Sicer pa kuham bolj malo, ker sem zaradi službe veliko zdoma. Včasih me zagrabi, da spečem kaj sladkega, kot so princeske ali mafini, in to razdelim med sosede, ki me zelo hvalijo. (smeh) A to, da ne kuham preveč, me ne moti, ker vem, da me vse to še čaka nekoč v prihodnosti, ko bom morala poskrbeti za moža in otroka. Do takrat pa se prepuščam užitku, da drugi kuhajo zame.«

Sestavine (za 4 osebe):
2 žlici olivnega olja
60 g čebule
2 stroka česna
60 g riža
1 dl juhe
200 g mlete govedine
200 g mlete svinjine
sol
poper
majaron
peteršilj

Paradižnikova omaka:
120 g paradižnikove mezge
1 žlica olivnega olja
1 žlica sladkorja
1 žlica moke
sol
rožmarin
muškatni orešček

Priprava:
Na olivnem olju prepražite sesekljano čebulo. Ko čebula ovene, dodajte strt česen in nato riž. Prilijte juho, premešajte in naj se preduši toliko, da bo riž na pol kuhan. Ohlajenemu rižu z rokami primešajte mleto meso in oblikujte v kroglice. Če je masa premokra, si pomagajte z drobtinami. Čufte zlato rumeno opecite na malo maščobe. V paradižnikovi omaki jih podušite še petnajst minut. Za omako zarumenite sladkor, dodajte moko, vse skupaj prepražite. Primešajte paradižnikovo mezgo in zalijte z juho. Začinite in še malo pokuhajte.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 7, 13. 2. 2019.