Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ta teden kuhamo z manekenko Jano Koteska

Lara Jelen, Zvezde, 21.05.2019 16:01:53

Notranja oblikovalka, manekenka, stilistka in ljubiteljska plesalka Jana Koteska ima rada hitro pripravljene obroke. Eden takšnih je tudi file lososa, ki ga speče v pečici skupaj s krompirčkom.

Delite na:
Ta teden kuhamo z manekenko Jano Koteska
Jana Koteska Pop TV

To jed si z veseljem privošči, ker ni samo hitro pripravljena, ampak je hkrati tudi zdrava. Ob tem pa priznava, da jo domači radi pohecajo, da je to njena največja specialiteta, ker sicer nima ravno žilice za kuhanje.

File lososa s česnom in rožmarinom

Sestavine:
file lososa
olivno olje
na večje kose nasekljani stroki česna
nekaj rožmarinovih vejic
krompirček
majoneza
sol

Priprava:
Olupljen krompir narežemo na krhlje ali četrtine, ga razporedimo po namaščenem pekaču, posolimo in damo v pečico, ki smo jo prej segreli na 190 stopinj Celzija. Po približno pol ure oziroma ko vidimo, da je krompirček že nekoliko zapečen (obarvan), v pekač dodamo posoljen file lososa, ga malo polijemo z olivnim oljem in dodamo na večje koščke nasekljan česen in rožmarinove vejice. Vse skupaj pečemo še približno 15 minut. Seveda pa, če želite jesti obrok po Janino, pri postrežbi pripravljeni jedi nikar ne pozabite dodati še porcije majoneze. Jana opozarja, da ta pri krompirčku pač ne sme manjkati.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 20, 15. 5. 2019.