mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Ta teden kuhamo z Leonom Oberstarjem iz MasterChefa

Lara Paukovič, Zvezde, 23.05.2018 15:01:56

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da njegovo najljubšo jed lahko pripravite bolje?

Delite na:
Ta teden kuhamo z Leonom Oberstarjem iz MasterChefa
Pop TV

Pomladna limonova skutna torta 

Da Leon Oberstar, ki v letošnjem MasterChefu dviguje prah s komentarji brez dlake na jeziku, najraje pripravlja sladice, ni nobena skrivnost. Ker se spomladi in poleti priležejo lahke torte z dodatkom sadja, je z bralci Zvezd delil recept za svojo spomladansko limonovo skutno torto, ob kateri si boste, zagotavlja, obliznili vse prste ...

Sestavine:

Piškotna osnova:
80 g masla
150 g piškotov
30 g sladkorja
3 žličke lupine limone

Limonova krema:
50 ml soka limone
100 g sladkorja
50 g rumenjakov (pribl. 3 rumenjaki)
Kremni nadev:
400 g kremnega sira
400 g maskarponeja
150 g limonove kreme
180 g sladkorja
8 lističev želatine oz. 16 g želatine v prahu
3 žličke lupine bio limone
1 žlička vode pomarančnih cvetov (poljubno)

Priprava:

Za piškotno osnovo vse sestavine zmeljite skupaj v gladko maso in iz nje oblikujte podlago za sladico. Nato se lotite limonove kreme: v kozici zmešajte sok limone in sladkor ter segrevajte, dokler skoraj ne vre. Rumenjake ločite od beljakov in jih dajte v posebno posodo ter rahlo umešajte (ne stepajte). Vročo tekočino previdno prilijte rumenjakom (pazite, da ne vlijete vse tekočine naenkrat, ker se bo zmes sesirila), prestavite nazaj v kozico in na nizki temperaturi mešajte, dokler se ne zgosti, tako da na hrbtu žlice pusti sled. Krema ne sme zavreti!

Za pripravo kremnega nadeva želatino namočite za 5 minut. Nato jo raztopite v 150 g še vroče limonove kreme (65 °C). Preden vmešate sir in maskarpone, pustite, da se ohladi na telesno temperaturo. Nato primešajte preostale sestavine in mešajte toliko časa, da nastane gladka zmes. Še tekoč nadev vlijte v tortni obroč, v katerem ste na dnu oblikovali piškotno osnovo. Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se strdi. Vrh lahko okrasite s preostalo limonovo kremo ali poljubnim sadjem.

Preberite tudi: Kokosova pita z ananasom - le kdo bi se ji lahko uprl? Kliknite TUKAJ!