andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Ta teden kuhamo z glasbenico Damjano Golavšek

Lara Paukovič, Zvezde, 07.11.2018 11:01:59

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njeno ali njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

Delite na:
Ta teden kuhamo z glasbenico Damjano Golavšek
Damjana Golavšek M24

Bazilikin pesto

»V kuhinji sem vsak dan, ker rada kuham in dobro jem,« pravi pevka Damjana Golavšek. »Nikoli ne preskočim zajtrka, pa tudi če grem zelo zgodaj zdoma, kosilo pa običajno kuham sama, ker imam velik vrt in se sestavine ponujajo kar same. Za recept sem izbrala bazilikin pesto, ki ga obožujem, uporabiti pa ga je mogoče na najrazličnejše načine – kar tako, na popečenih kruhkih, kot omakico za testenine, odlično se poda tudi k beli ribi … Prepustite se domišljiji!«

Preberite tudi: Mnogi osupli, ko so Darjo Zgonc videli z njim.

Sestavine

3 pesti bazilike (lahko so različne: rdeča, navadna, grška, katera je pač pri roki)
1 pest rahlo praženih pinjol
1 dobra pest naribanega parmezana
olivno olje
½ stroka česna

Priprava:

V možnar dajte baziliko, česen in pinjole. Natolčite v pasto, nič hudega pa ni, če kakšen listič ali pinjola ostane cela. Dodajte nekaj olja, da boste dobljeno pasto lažje postrgali iz možnarja v nekoliko večjo skledico. Potem dodajajte olivno olje in parmezan, dokler ne dobite mazljive zmesi. Na koncu posolite, a pazite, da ne bo preslano, ker je parmezan že sam po sebi slan. Dober tek!

Objavljeno v reviji Zvezde št. 44, 30. 10. 2018.