Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

To so slastni špinačni polpeti!

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 25.03.2019 16:01:43

Mlado špinačo je moč pripraviti na različne načine in z njo popestriti številne jedi. To zelenjavo, polno obetov sončne pomladi, lahko uživamo presno, v solati, ali pa jo na hitro pokuhamo in vključimo v nadeve, polpete, slane kolačke. Svežo špinačo odlikujejo krhki in izrazito zeleni listi, bogati z antioksidanti in vitaminom K. Ker vsebuje zelo malo maščob in kalorij ter je lahko prebavljiva, je njava nepogrešljiva sestavina številnih diet.

Delite na:
To so slastni špinačni polpeti!
Špinačni polpeti Shutterstock

Špinačni polpeti

Za 3 osebe

Priprava: 60 minut

Sestavine: 450 g špinače, 500 g krompirja, 1 čebula, 1 strok česna, 3 žlice olja, 1 žlica škroba, sol, poper, ½ žličke mletega muškatnega oreščka.

Za avokadovo pomako: 1 zrel avokado, 1 strok česna, 100 g jogurta, sol, poper, limonin sok.

Priprava: Špinačo blanširamo v vreli slani vodi, odcedimo in na grobo zrežemo. Krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo. Česen in čebulo olupimo ter sesekljamo. Popražimo ju na žlici olja. Dodamo špinačo in 5 minut dušimo, potem pa dodamo krompirjevemu pireju. Vmešamo škrob, sol, poper in muškatni orešček. Dobro premešamo. Iz mase oblikujemo 12 polpet in jih na preostali maščobi hrustljavo popečemo. Za pomako razpolovimo avokado, odstranimo koščico in z vilicami pretlačimo meso. Česen olupimo in pretlačimo ter dodamo avokadu skupaj z jogurtom. Solimo, popramo, izboljšamo z limoninim sokom in postrežemo s polpeti.

Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019.