ivana kovac 2 Odkrito.si

Ivana odvisna od mamil, zdaj z ljubko hčerkico

Cotswolds Svet24.si

Vsa resnica o njunem zakonskem življenju

samorog 2 Petisvet

Samorogi so ob nas, a ne kličite jih, kadar ...

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

moja bos Njena.si

Tragičen konec serije Moja boš, oboževalci ...

Kulinarika

Svinjski zrezki s stročjim fižolom za božansko kosilo!

M. S., Maja, 06.09.2018 16:01:15

Mladi stroki fižola brez nitk veljajo za pravo poslastico, na katero ne prisegajo zgolj vegetarijanci. Skorajda ni vrtička, na katerem ne bi silil v nebo, tesno privit k fižolovkam. Dobra letina prinaša veliko priložnosti za preskušanje novih receptov in letos se je lahko spet veselimo.

Delite na:
Svinjski zrezki s stročjim fižolom za božansko kosilo!
Svinjski zrezek s stročjim fižolom Revija Maja

Svinjski zrezki z zelenjavno spremljavo

Sestavine za 4 osebe:
200 g paradižnikov
2 stroka česna
1 žlica balzamičnega kisa
3 žlice olivnega olja
rožmarin, žajbelj
sol, poper
400 g mladega krompirja
2 žlici olivnega olja
4 svinjski zrezki
150 g stročjega fižola
150 g mladega graha v strokih

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Paradižnik umijemo in narežemo na četrtine. Česen olupimo in narežemo na rezine. Rožmarin in žajbelj sesekljamo. Krompir narežemo na rezine. Meso solimo in popramo. Fižol razpolovimo, grah izluščimo in stroke zavržemo.

2. V skledi zmešamo paradižnik, česen, kis, olivno olje, rožmarin in žajbelj. Solimo, popramo in stresemo v pekač. Postavimo ga v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 15 do 20 minut.

3. Medtem v slani vodi skuhamo krompir. Ko je kuhan, odlijemo vodo.

4. V ponvi, na olivnem olju, spečemo meso. V vreli slani vodi pa skuhamo fižol in grah. Ko sta kuhana, odlijemo vodo.

5. V veliki skledi zmešamo paradižnik, krompir, fižol in grah. Mešanico razdelimo na štiri krožnike in postrežemo s svinjino.