zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

lucija cirovic Njena.si

Lucija Ćirović navdušuje v Ameriki

Svinjski zrezki s stročjim fižolom za božansko kosilo!

M. S., Maja, 06.09.2018 16:01:15

Mladi stroki fižola brez nitk veljajo za pravo poslastico, na katero ne prisegajo zgolj vegetarijanci. Skorajda ni vrtička, na katerem ne bi silil v nebo, tesno privit k fižolovkam. Dobra letina prinaša veliko priložnosti za preskušanje novih receptov in letos se je lahko spet veselimo.

Delite na:
Svinjski zrezki s stročjim fižolom za božansko kosilo!
Svinjski zrezek s stročjim fižolom Revija Maja

Svinjski zrezki z zelenjavno spremljavo

Sestavine za 4 osebe:
200 g paradižnikov
2 stroka česna
1 žlica balzamičnega kisa
3 žlice olivnega olja
rožmarin, žajbelj
sol, poper
400 g mladega krompirja
2 žlici olivnega olja
4 svinjski zrezki
150 g stročjega fižola
150 g mladega graha v strokih

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Paradižnik umijemo in narežemo na četrtine. Česen olupimo in narežemo na rezine. Rožmarin in žajbelj sesekljamo. Krompir narežemo na rezine. Meso solimo in popramo. Fižol razpolovimo, grah izluščimo in stroke zavržemo.

2. V skledi zmešamo paradižnik, česen, kis, olivno olje, rožmarin in žajbelj. Solimo, popramo in stresemo v pekač. Postavimo ga v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 15 do 20 minut.

3. Medtem v slani vodi skuhamo krompir. Ko je kuhan, odlijemo vodo.

4. V ponvi, na olivnem olju, spečemo meso. V vreli slani vodi pa skuhamo fižol in grah. Ko sta kuhana, odlijemo vodo.

5. V veliki skledi zmešamo paradižnik, krompir, fižol in grah. Mešanico razdelimo na štiri krožnike in postrežemo s svinjino.