Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

volcji clovek2 Svet24.si

Volčji človek: najlepša leta je preživel med ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

Kulinarika

Svinjski zrezki s stročjim fižolom za božansko kosilo!

M. S., Maja, 06.09.2018 16:01:15

Mladi stroki fižola brez nitk veljajo za pravo poslastico, na katero ne prisegajo zgolj vegetarijanci. Skorajda ni vrtička, na katerem ne bi silil v nebo, tesno privit k fižolovkam. Dobra letina prinaša veliko priložnosti za preskušanje novih receptov in letos se je lahko spet veselimo.

Delite na:
Svinjski zrezki s stročjim fižolom za božansko kosilo!
Svinjski zrezek s stročjim fižolom Revija Maja

Svinjski zrezki z zelenjavno spremljavo

Sestavine za 4 osebe:
200 g paradižnikov
2 stroka česna
1 žlica balzamičnega kisa
3 žlice olivnega olja
rožmarin, žajbelj
sol, poper
400 g mladega krompirja
2 žlici olivnega olja
4 svinjski zrezki
150 g stročjega fižola
150 g mladega graha v strokih

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Paradižnik umijemo in narežemo na četrtine. Česen olupimo in narežemo na rezine. Rožmarin in žajbelj sesekljamo. Krompir narežemo na rezine. Meso solimo in popramo. Fižol razpolovimo, grah izluščimo in stroke zavržemo.

2. V skledi zmešamo paradižnik, česen, kis, olivno olje, rožmarin in žajbelj. Solimo, popramo in stresemo v pekač. Postavimo ga v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 15 do 20 minut.

3. Medtem v slani vodi skuhamo krompir. Ko je kuhan, odlijemo vodo.

4. V ponvi, na olivnem olju, spečemo meso. V vreli slani vodi pa skuhamo fižol in grah. Ko sta kuhana, odlijemo vodo.

5. V veliki skledi zmešamo paradižnik, krompir, fižol in grah. Mešanico razdelimo na štiri krožnike in postrežemo s svinjino.