IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Presenetite svoje najdražje s slastnimi spomladanskimi zavitki!

V. S., Maja, 07.02.2019 16:01:42

Priprava kitajskih jedi je hitra in preprosta. Posebnih pripomočkov navadno ne potrebujete, sestavine pa so na voljo že skoraj v vseh trgovinah.

Delite na:
Presenetite svoje najdražje s slastnimi spomladanskimi zavitki!
Spomladanski zavitki Dreamstime

Spomladanski zavitki

Sestavine za 4 osebe
4 listi vlečenega testa (čim tanjšega)
1 manjša čebula
1 cm svežega ingverja
1 strok česna
400 g mešane zelenjave (korenček, paprika, sojini kalčki, por, zelje, gobe, bučke …)
sojina ali ostrigova omaka (po želji)
olje, sol, poper
1 jajce
olje za cvrtje
sojina omaka, sladka čili omaka za pomakanje

Priprava:
Čebulo, česen in ingver olupite in sesekljajte. Očistite in na drobno narežite ali na grobo naribajte tudi vso preostalo zelenjavo.

V voku ali ponvi segrejte olje in na njem na hitro popražite čebulo, ingver in česen. Nato postopoma (od bolj čvrste k mehkejši) dodajajte zelenjavo. Ko je zelenjava podušena, umešajte sojino ali ostrigovo omako oz. začinite s soljo in poprom.

Liste vlečenega testa razrežite na kvadrate s stranico okoli 10 cm. Nadev naložite ob spodnji rob, spodaj in pri straneh naj ostane 2 cm nenamazanega testa.

Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem, zapognite robove čez nadev in zavijte. Zavitke nato hrustljavo ocvrite v vročem olju in ponudite s pomako.

Majin nasvet: V nadev lahko dodate tudi mleto meso in tanke riževe rezance. Zavitke pa lahko hrustljavo zapečete tudi v pečici.

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 18. 1. 2019.