mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Specite sami slasten črni kruh

M. S., Maja, 21.11.2018 16:01:44

Nikoli ni prepozno zamesiti svoj prvi hlebček, uživati v njegovem vonju in okusu ter to srečo deliti s svojimi najbližjimi.

Delite na:
Specite sami slasten črni kruh
Črni kruh Revija Maja

Črni kruh

Čas priprave: 150 min 

Čas peke: 60 min

Preberite tudi: Pita za popoln obed v hladnih novembrskih dneh.

Sestavine za 2 hlebca:
850 g polnozrnate ržene moke
1 zavoj kislega testa
1 kocka svežega kvasa
700 ml tople vode
100 g polnozrnate bele moke
4 čajne žličke sladkorja
4 čajne žličke soli

Priprava: 
1.     Polovico ržene moke, kvas, kislo testo, sladkor in 400 ml vode premešamo in pokrijemo. Vzhajati pustimo 60 minut.
2.     Dodamo preostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo ga s prtičem in pustimo na toplem počivati 30 minut.
3.     Testo razdelimo na dva dela in ju položimo v namaščena pekača za kruh. Še enkrat pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 40 minut.
4.     Kruh pečemo 10 minut pri 240 stopinjah in še 50 minut pri 210 stopinjah.

Objavljeno v knjižici revije Maja št. 23, 9. 11. 2018.