Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Zdravo in okusno: solata s piščancem, testeninami in šparglji

A. K., Maja, 25.05.2019 16:01:50

Piščanec je eno od živil, ki se najpogosteje znajdejo na domačem meniju, saj je preprost za pripravo, vsebuje veliko za telo nujno potrebnih beljakovin, poleg vsega pa je lahko še izjemno okusen. Danes zato pripravljamo solato s piščancem in testeninami.

Delite na:
Zdravo in okusno: solata s piščancem, testeninami in šparglji
Solata s piščancem, testeninami in šparglji dreamstime

Solata s piščancem, testeninami in šparglji
30 minut

Sestavine za 4 osebe:
2 olupljena stroka česna
225 g peresnikov ali drugih testenin
500 g očiščenih in narezanih špargljev
125 g dijonske gorčice
60 ml olivnega olja
60 ml riževega kisa
1/4 žličke soli
450 g na kocke narezanega kuhanega piščančjega fileja
2 tanko narezani oranžni ali rdeči papriki
150 g graha
1 na kolobarje narezana in popražena bučka
šop peteršilja

Priprava:

V veliki kozici vrele vode 1 minuto blanširamo stroka česna, nato ju poberemo s polenovko in prihranimo. V vrelo vodo stresemo testenine in jih skuhamo po navodilih na embalaži, da so še čvrste na ugriz. Tri minute prej, preden so peresniki gotovi, dodamo šparglje. Oboje dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Medtem v veliki skledi zmešamo gorčico, olje, kis in sol. Blanširani česen na drobno sesekljamo ter ga skupaj s piščancem in papriko dodamo prelivu. Dodamo testenine, šparglje, grah in bučke in vse skupaj dobro premešamo. Potresemo s peteršiljem.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.