testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

repolusk1 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Solata s kvinojo in suhimi slivami

M. O. Ž., Zarja, 18.01.2019 11:01:41

Že veste, kaj boste danes kuhali?

Delite na:
Solata s kvinojo in suhimi slivami
Solata s kvinojo in suhimi slivami Revija Zarja

Solata s kvinojo in suhimi slivami

Za 6 oseb

Priprava: 20 minut + 20 minut za mariniranje

Sestavine: 300 g kvinoje, 2 rdeči čebuli, 250 g češnjevih paradižnikov, 1 kumara, 100 g suhih sliv brez koščic, 1 avokado, 2 šopka peteršilja, 1 šopek mete, 10 žlic olivnega olja, 8 žlic limoninega soka, 1 žlička mlete kumine, sol, poper.

Priprava: Kvinojo stresemo v cedilo in jo pod mrzlo tekočo vodo dve minuti spiramo. Ko se odcedi, jo stresemo v lonec, dodamo 600 ml vode in sol ter segrevamo do vrenja. Potem znižamo temperaturo in kuhljamo 15 minut, da je kvinoja kuhana, a še čvrsta na ugriz. Z vilicami jo razdrobimo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Paradižnik umijemo in razpolovimo. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na rezine. Na koščke sesekljamo slive in olupljen avokado. Osmukamo peteršilj in meto ter lističe sesekljamo. Olivno olje zmešamo z limoninim sokom, kumino, soljo in poprom. Dodamo kvinoji, primešamo vse preostale sestavine in počakamo 20 minut, da se okusi prepojijo, preden solato postrežemo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 2, 8. 1. 2019.