kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Slivov čatni po Sabinino kar na žličko, pa v usta!

Sabina Grošelj, Zeleni raj, 18.05.2019 16:01:42

Za vas smo pripravili recept za okusen slivov čatni.

Delite na:
Slivov čatni po Sabinino kar na žličko, pa v usta!
Slivov čatni Dreamstime

Potrebujemo:
- 1 kg izkoščičenih sliv
- česen po želji
- limonino lupinico
- 400 g rjavega sladkorja muscovado (oz. po okusu)
- 3–4 dl vinskega kisa
- 1 žličko strtih koriandrovih semen
- 1 žličko (2 g) mlete rdeče paprike
- 1 žličko čilijevih kosmičev
- 1 žličko naribanega ingverja

Priprava:
Slive skupaj s kisom kuhamo v večji pokriti kozici na šibkem ognju približno deset minut. Ko se sadje malce razpusti, dodamo sladkor in vse preostale sestavine in počasi mešamo do vrenja. Ko zavre, temperaturo še znižamo in slabo uro kuhamo z odprto posodo, da se zmes zgosti. Slive lahko zamenjamo s figami, mangom, hruškami, jabolki. Odlične so tudi asimine. Začimbe dodamo po okusu, jaz jih obožujem in jih dodam več, kot je zapisano. Čatni lahko uporabimo kot omako k riževim in piščančjim jedem, odličen pa je tudi kot preliv čez palačinke.

Objavljeno v reviji Zeleni raj št. 5, 15. 4. 2019.