favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Slavni nizozemski kuhar navdušen nad prekmursko gibanico in blejskimi kremšnitami

A. M., 06.04.2021 09:30:00

Otroške sanje nizozemskega kuharja Rudolpha van Veena, ki je pred leti obiskal tudi Slovenijo, kjer so ga pričakali navdušeni oboževalci, so bile postati kuhar.

Delite na:
Slavni nizozemski kuhar navdušen nad prekmursko gibanico in blejskimi kremšnitami
Nizozemski kuhar je med drugim navdušen nad slovensko kulinariko. V eni izmed prihodnjih oddaj se bo lotil še blejskih kremnih rezin. 24Kitchen

In ta želja se mu je tudi uresničila! Nekaj let pozneje je namreč uspešno zaključil kulinarično šolo v Bredi, delal je kot glavni kuhar v Švici, specializiral se je za slaščičarske proizvode, zdaj pa dela kot kuhar za institucijo Stichting Vakbekwaamheid Horeca, kar je največji kompliment, ki ga Nizozemec lahko dobi. Večkrat je zmagal na državnih in mednarodnih kulinaričnih tekmovanjih. V domovini je dobil štiri prve nagrade na tekmovanju Zilveren Koksmuts, kot član nizozemskih kulinaričnih ekip pa je dobil nagrade na tekmovanjih v Frankfurtu, Sydneyju, Londonu in Singapurju.

rudolph-van-veen, rudolphova-pekarna, mladi-peki
Na 24Kitchen si bomo lahko ogledali novo oddajo, Rudolphovo pekarno: Mladi peki.
24Kitchen

Ne spi na lovorikah

Rudolph van Veen je že 12 let eden od najpriljubljenejših nizozemskih kuharjev, eden od njegovih najuspešnejših projektov pa je serija Pekarna na avtobusni postaji (potujoča pekarna), ki deset odstotkov svojih prihodkov nameni v dobrodelne namene. Toda kuharski in slaščičarski mojster ne spi na lovorikah, zato se je odločil, da se posveti še mladim mojstrom, ki jim, tako Rudolf, nikoli ne zmanjka idej. Na 24Kitchen si bomo lahko to pomlad ogledali novo oddajo, Rudolphovo pekarno: Mladi peki, v kateri bo Rudolph odprl pekarno za vse otroke, ki se želijo naučiti pripravljati različne sladice, peciva in piškote. V vsaki epizodi bosta mojster in študent gledalcem predstavila dva recepta – enega bolj zapletenega, ki ga izbere mojster, in enega lažjega po izbiri mladega peka.

rudolph-van-veen, rudolphova-pekarna, mladi-peki
Rudolph van Veen ima na 24Kitchen novo oddajo, Rudolphova pekarna: Mladi peki.
24Kitchen

Lepi spomini na Slovenijo

Tik pred začetkom oddaje si je mojster Rudolph z veseljem vzel čas tudi za našo revijo Vklop/Stop spored, v kateri je spregovoril tako o novi oddaji kot tudi o obisku naše dežele, ki mu je ostal za vedno v spominu, sploh ker meni, da imamo bogato in edinstveno kulinarično dediščino. »V oddajo sem povabil 20 mladih kuharjev, starih od 7 do 17 let. Jaz jim pravim mladi peki, saj želim, da svoje delo in poslanstvo vzamejo čim bolj resno, ne nazadnje pa da se na neki način počutijo kot zvezde. Prav tako sem jim dejal, naj s seboj prinesejo kakšen svoj recept, saj želimo tako še popestriti vse skupaj. Ob tem me je še posebej presenetila mlada udeleženka iz Portugalske, ki nam je zaupala poseben recept, in sicer pomarančno rulado z veliko količino jajc ... Na žalost ni nobenega udeleženca iz vaše dežele, morda pa se nam pridruži v eni izmed novih sezon,« je strnil Rudolph, ki je sicer tudi doma precej ustvarjalen v kuhinji, kjer zelo uživa. »Sploh me radi uporabijo za nasvete, kadar grem kam na obisk ali pa imamo kakšno druženje. Na koncu se vedno znajdem v kuhinji,« je pripomnil v smehu.

Premiera nove oddaje Rudolphova pekarna: Mladi peki bo v torek, 6. aprila, ob 13. uri.

Nizozemski kuhar je bil pred leti, ko nas je obiskal, tako navdušen, da je na svojem profilu na Instagram objavil video, kako pripravlja prekmursko gibanico, ki je po njegovem mnenju nekaj posebnega. Rudolf v svojih oddajah in doma še kako rad pripravlja jedi iz naše regije, saj, kot pravi, Nizozemcem niso tako zelo poznane. »Sicer mi nekaj težav povzroča izgovarjava, a tudi to rešimo,« v smehu pove simpatični kuhar, ki za konec kot zanimivost doda, da se mu zdita zanimivega okusa tudi kajmak in ajvar, saj ju v njegovi deželi ne poznajo.