Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Sladka jagodna pica s sladoledom za sladkosnede

M. S., Maja, 21.07.2018 16:01:40

V vročih dneh vsi hrepenimo po osvežitvi. Zato so takšne tudi sladice, s katerimi se posladkamo - mrzle ali celo ledene, sočne, z mnogo sezonskega sadja in z dodatkom lahkih krem.

Delite na:
Sladka jagodna pica s sladoledom za sladkosnede
Revija Maja

Sladka jagodna pica s sladoledom

90 minut + 90 minut za ohlajanje

Sestavine za 4 manjše pice premera 20 cm:

Za testo:
10 g svežega kvasa
1 žlička sladkorja
250 g moke
50 g pšeničnega zdroba
1 žlička soli
moka za delovno površino
2 žlici olja

Za nadev:
500 g jagod
2-3 žlice sladkorja v prahu
1 žlička limoninega soka
150 g malin
200 g kremnega sira (npr. maskarpone)
1 rumenjak
2-3 žlice smetane
2 žlički sladkorja
24 slezenovih penic (približno 150 g)
nekaj lističev mete
sladkor v prahu za posip

Za sladoled:
150 g jagod
40 g sladkorja v prahu
1 žlička vaniljinega sladkorja
1 žlica limoninega soka
60 g jogurta
125 ml sladke smetane

Preberite tudi: Zmrzlina z lubenico za hitro osvežitev. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Za testo zmešamo kvas s sladkorjem, dvema do tremi žlicami moke in 125 ml mlačne vode. Odložimo za 15 minut. Prestalo moko zmešamo z zdrobom in soljo. Prilijemo kvasni nastavek in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček in za eno uro pustimo vzhajati na toplem.

2. Za sladoled umijemo jagode, jih očistimo in skupaj z obema sladkorjema in limoninim sokom ukašimo. Vmešamo jogurt in stepeno smetano. Sladoled postavimo v hladilnik za eno uro in potem ga za pol ure damo v strojček za izdelavo sladoleda (če ga imamo) ali za štiri ure v zamrzovalnik. V tem primeru sladoled vsake pol ure temeljito premešamo.

3. Za nadev umijemo jagode in jih 350 g narežemo na rezine. Preostale jagode potresemo s sladkorjem v prahu in limoninim sokom, ukašimo in precedimo. Maline previdno splaknemo z mrzlo vodo in odložimo na papirnato brisačko. Kremni sir zmešamo z rumenjakom, smetano in sladkorjem.

4. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Dva pekača obložimo s papirjem za peko in testo razdelimo na štiri dele s premerom 20 cm. Namažemo z oljem in po dve pici položimo na dno pekača. Za 10 minut položimo v pečico.

5. Predpečeno testo vzamemo iz pečice in ga namažemo s kremo, potresemo z rezinami jagod, malinami in slezenovimi penicami. Še za 10 minut postavimo v pečico, potem pa na pico odmerimo kepico sladoleda, pokapljamo z jagodno omako, potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z lističi mete.