golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 19. aprila

dog-3415990_1280 Petisvet.si

Pes tako razkrinka človeka, ki ima slabe namene!

Društvo za zaščito konj_biki Svet24.si

FOTO: Grozljivka v okolici Trebnjega: konj na 1,2 ...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Tadej Pisek (34) Njena.si

Tadejevo slovo: 'Ni lahko, pogrešal ga bom'

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

Skutna pita z zelišči in zelenjavo

M. S., Zarja, 11.09.2018 16:01:41

Že veste, kaj boste kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite to slastno slano pito po našem receptu?

Delite na:
Skutna pita z zelišči in zelenjavo
Skutna pita Revija Zarja

Skutna pita z zelišči in zelenjavo

Za 6 oseb

Priprava: 20 minut

Pečenje: 30 minut

Sestavine: 1 zavitek testa za pico, 500 g skute, 100 g ribanega sira, 4 jajca, šopek peteršilja, oljčno olje, sol, poper, 1 paradižnik, 1 mlada čebula, zeliščni šopek (timijan, peteršilj, drobnjak, bazilika)

Preberite tudi: Prekmurci s skupnimi močmi do presežkov. Kliknite TUKAJ!

Priprava: S testom za pico (kupljenim ali narejenim doma) obložimo okrogel pekač. Premažemo ga z oljem in damo v pečico za 15 minut pri temperaturi 180 stopinj. Medtem pripravimo nadev: v skledi zmešamo skuto, riban sir, jajca, sol, poper, nasekljan peteršilj in druga sveža zelišča. Ko testo dobi lepo barvo, pekač vzamemo iz pečice in na testo naložimo skutni nadev, ga poravnamo in pokapljamo z oljem. Obložimo ga z rezinami paradižnika, paprik in čebule, pito še enkrat damo v pečico in pečemo 15 minut. Jed postrežemo toplo ali hladno.