reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Skrivnost za najboljši pečen krompir

M.K., 27.04.2021 14:00:16

Domača kuharica je delila taščin recept za najboljši hrustljavi pečen krompir. Skrivnost leži v vilicah in cedilu, je razkrila.

Delite na:
Skrivnost za najboljši pečen krompir
Slasten krompir v pečici. Shutterstock

Celoten postopek bo sicer trajal uro in pol, a počasna priprava se splača, saj rezultat so popolni pečeni krompirčki. 

Za pripravo izberemo navaden bel krompir, ki ga olupimo in razrežemo na polovice. V loncu ga kuhamo do mehkega, oziroma približno 20 minut. Z vilicami preverimo, da je krompir kuhan do popolnosti, ko se ta z lahkoto prebije do sredine. 

Kuhan krompir odcedimo v plastičnem ali kovinskem cedilu in tukaj leži skrivnost. Ko krompir odcedimo, sito nekajkrat močno pretresemo, da postane vrhnja plast krompirja nekoliko bolj groba, kar bo zagotovilo več slastne hrustljave površine.

Ostane nam le, da jih položimo v pečico z nekaj olja, soli in popra in pečemo na 200 stopinjah Celzija 30 minut na vsaki strani.