korupcija Svet24.si

Slovenija glede zaznave korupcije tik pod vrhom

Izanka prometna nesreča Svet24.si

V celjskem zaporu naj bi si sodil morilec ...

tonin voijaki vaja Reporter.si

Minister Tonin pod trumo vojakov: mu res ni ...

Poškodovana ograja Svet24.si

FOTO: Ugotovili, kdo je v Radljah ponoči ukradel ...

aleš-hojs Necenzurirano

Hojs ima novo divizijo za tajno prisluškovanje

zemlja-golf Odkrito.si

Če bi Zemlja bila žogica za golf ...

Tjaša Kramarič Njena.si

Tjaša po šovu o napadih v hotelu

Skrivnost za najboljši pečen krompir

M.K., 27.04.2021 14:00:16

Domača kuharica je delila taščin recept za najboljši hrustljavi pečen krompir. Skrivnost leži v vilicah in cedilu, je razkrila.

Delite na:
Skrivnost za najboljši pečen krompir
Slasten krompir v pečici. Shutterstock

Celoten postopek bo sicer trajal uro in pol, a počasna priprava se splača, saj rezultat so popolni pečeni krompirčki. 

Za pripravo izberemo navaden bel krompir, ki ga olupimo in razrežemo na polovice. V loncu ga kuhamo do mehkega, oziroma približno 20 minut. Z vilicami preverimo, da je krompir kuhan do popolnosti, ko se ta z lahkoto prebije do sredine. 

Kuhan krompir odcedimo v plastičnem ali kovinskem cedilu in tukaj leži skrivnost. Ko krompir odcedimo, sito nekajkrat močno pretresemo, da postane vrhnja plast krompirja nekoliko bolj groba, kar bo zagotovilo več slastne hrustljave površine.

Ostane nam le, da jih položimo v pečico z nekaj olja, soli in popra in pečemo na 200 stopinjah Celzija 30 minut na vsaki strani.