aleksander sekulic slovenija af Svet24.si

Selektor Sekulić prepričan, da bodo Francozi ...

medved Svet24.si

Pozor, na območju Dobja opazili hlačati medveda

meghan-markle Svet24.si

Meghan praznuje 40 let! Tako ji je voščila ...

traven purgar rdeca zvezda Reporter.si

Svetlana Makarovič bi ob tem ponorela: ...

20210716-01071570 Necenzurirano

Šircelj bi odprl Slovenijo tujim loterijskim ...

svetlobne nergije Dobra karma

Samo kamen, a je idealna zaščita na ...

werner Odkrito.si

WERNER: »Sram vas je lahko«

Sardele za predjed

A. K., Maja, 27.06.2019 16:01:50

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

Delite na:
Sardele za predjed
Sardele za predjed dreamstime

Sardele za predjed

40 minut

Sestavine za 4 osebe:
600 g sardel (očiščenih)
3 žlice moke
sol, poper
1 kg bučk
1 kg češnjevih paradižnikov
1/2 šopka peteršilja, bazilike, rožmarina in timijana
5 žlic olivnega olja
2-3 žlice balzamičnega kisa

Priprava:

Sardele očistimo, jih osušimo, solimo, popramo in povaljamo v moki. Bučke in paradižnik očistimo. Bučke narežemo po dolgem na pol centimetra dolge trakove. Paradižnike razpolovimo. Zelišča ločimo od stebel in lističe sesekljamo.

V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja in popečemo bučke. Ko so pečene, jih zložimo na krožnik. V ponev dodamo še dve žlici olja in popečemo paradižnik. Solimo, popramo. Pečen paradižnik položimo na pečene bučke.

Omako zalijemo z balzamičnim kisom, dodamo zelišča, zavremo in stresemo na zelenjavo na krožniku.

Preostalo maščobo segrejemo v čisti ponvi in spečemo sardele (5 minut na vsaki strani). Pečene položimo na zelenjavo na krožniku.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.