veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grlic - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Sardele za predjed

A. K., Maja, 27.06.2019 16:01:50

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

Delite na:
Sardele za predjed
Sardele za predjed dreamstime

Sardele za predjed

40 minut

Sestavine za 4 osebe:
600 g sardel (očiščenih)
3 žlice moke
sol, poper
1 kg bučk
1 kg češnjevih paradižnikov
1/2 šopka peteršilja, bazilike, rožmarina in timijana
5 žlic olivnega olja
2-3 žlice balzamičnega kisa

Priprava:

Sardele očistimo, jih osušimo, solimo, popramo in povaljamo v moki. Bučke in paradižnik očistimo. Bučke narežemo po dolgem na pol centimetra dolge trakove. Paradižnike razpolovimo. Zelišča ločimo od stebel in lističe sesekljamo.

V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja in popečemo bučke. Ko so pečene, jih zložimo na krožnik. V ponev dodamo še dve žlici olja in popečemo paradižnik. Solimo, popramo. Pečen paradižnik položimo na pečene bučke.

Omako zalijemo z balzamičnim kisom, dodamo zelišča, zavremo in stresemo na zelenjavo na krožniku.

Preostalo maščobo segrejemo v čisti ponvi in spečemo sardele (5 minut na vsaki strani). Pečene položimo na zelenjavo na krožniku.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.