moška Dobra karma

Zgodba iz parka, ki morda tudi vam spremeni pogled...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 1. aprila

Video Reporter.si

Domoljubna pesem z besedilom premierja Janše ...

slovenska vojska, meja, patrulje, vojaki Svet24.si

Potrdili predlog za podelitev izjemnih pooblastil ...

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Sardele za predjed

A. K., Maja, 27.06.2019 16:01:50

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

Delite na:
Sardele za predjed
Sardele za predjed dreamstime

Sardele za predjed

40 minut

Sestavine za 4 osebe:
600 g sardel (očiščenih)
3 žlice moke
sol, poper
1 kg bučk
1 kg češnjevih paradižnikov
1/2 šopka peteršilja, bazilike, rožmarina in timijana
5 žlic olivnega olja
2-3 žlice balzamičnega kisa

Priprava:

Sardele očistimo, jih osušimo, solimo, popramo in povaljamo v moki. Bučke in paradižnik očistimo. Bučke narežemo po dolgem na pol centimetra dolge trakove. Paradižnike razpolovimo. Zelišča ločimo od stebel in lističe sesekljamo.

V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja in popečemo bučke. Ko so pečene, jih zložimo na krožnik. V ponev dodamo še dve žlici olja in popečemo paradižnik. Solimo, popramo. Pečen paradižnik položimo na pečene bučke.

Omako zalijemo z balzamičnim kisom, dodamo zelišča, zavremo in stresemo na zelenjavo na krožniku.

Preostalo maščobo segrejemo v čisti ponvi in spečemo sardele (5 minut na vsaki strani). Pečene položimo na zelenjavo na krožniku.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.