severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Sardele za predjed

A. K., Maja, 27.06.2019 16:01:50

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

Delite na:
Sardele za predjed
Sardele za predjed dreamstime

Sardele za predjed

40 minut

Sestavine za 4 osebe:
600 g sardel (očiščenih)
3 žlice moke
sol, poper
1 kg bučk
1 kg češnjevih paradižnikov
1/2 šopka peteršilja, bazilike, rožmarina in timijana
5 žlic olivnega olja
2-3 žlice balzamičnega kisa

Priprava:

Sardele očistimo, jih osušimo, solimo, popramo in povaljamo v moki. Bučke in paradižnik očistimo. Bučke narežemo po dolgem na pol centimetra dolge trakove. Paradižnike razpolovimo. Zelišča ločimo od stebel in lističe sesekljamo.

V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja in popečemo bučke. Ko so pečene, jih zložimo na krožnik. V ponev dodamo še dve žlici olja in popečemo paradižnik. Solimo, popramo. Pečen paradižnik položimo na pečene bučke.

Omako zalijemo z balzamičnim kisom, dodamo zelišča, zavremo in stresemo na zelenjavo na krožniku.

Preostalo maščobo segrejemo v čisti ponvi in spečemo sardele (5 minut na vsaki strani). Pečene položimo na zelenjavo na krožniku.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.