GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Sadni karpačo z marelično omako

Tina Lucu, 10.07.2020 17:10:43

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
Sadni karpačo z marelično omako
karpačo Profimedia

Karpačo ponavadi povezujemo z mesom in ribami, vendar gre pri tej jedi predvsem zato, da je glavna sestavina surova in čimbolj na tanko narezana. Tokrat vam predstavljamo recept za zelo osvežilen karpačo, primeren za vroče poletne dni.
 

Sestavine za 4 osebe:

500 g zrelih marelic

2 žlici drobno mletega sladkorja

1/4 žlice mletega cimeta

sok 1,5 limone

1 žlica škroba

2 srednje veliki sladki jabolki

2 zreli hruški

2 figi

Priprava:

1 Marelice operite, jim odstranite koščice in jih denite v ponev.

2 Prilijte limonin sok, 100 ml vode, dodajte cimet in jih zakuhajte. Nato jih pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte škrob, umešan z malce vode, in mešanico zavrite.

3 Posodo odstavite s kuhalne površine, jo ohladite v hladni vodi in jo nato postavite v hladilnik.

4 Sadje oplaknite in ga obrišite. Jabolka in hruške zrežite na krhlje  in odstranite peščišče. Sadje narežite na čim tanjše rezine, dodajte limonin sok, vse skupaj premešajte in porazdelite po krožnikih. Čez vsako porcijo prelijte marelično omako ter potresite z mletim cimetom.

Še več krasnih osvežilnih sadnih receptov lahko najdete v novi številki ★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★