ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Sadni karpačo z marelično omako

Tina Lucu, 10.07.2020 17:10:43

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
Sadni karpačo z marelično omako
karpačo Profimedia

Karpačo ponavadi povezujemo z mesom in ribami, vendar gre pri tej jedi predvsem zato, da je glavna sestavina surova in čimbolj na tanko narezana. Tokrat vam predstavljamo recept za zelo osvežilen karpačo, primeren za vroče poletne dni.
 

Sestavine za 4 osebe:

500 g zrelih marelic

2 žlici drobno mletega sladkorja

1/4 žlice mletega cimeta

sok 1,5 limone

1 žlica škroba

2 srednje veliki sladki jabolki

2 zreli hruški

2 figi

Priprava:

1 Marelice operite, jim odstranite koščice in jih denite v ponev.

2 Prilijte limonin sok, 100 ml vode, dodajte cimet in jih zakuhajte. Nato jih pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte škrob, umešan z malce vode, in mešanico zavrite.

3 Posodo odstavite s kuhalne površine, jo ohladite v hladni vodi in jo nato postavite v hladilnik.

4 Sadje oplaknite in ga obrišite. Jabolka in hruške zrežite na krhlje  in odstranite peščišče. Sadje narežite na čim tanjše rezine, dodajte limonin sok, vse skupaj premešajte in porazdelite po krožnikih. Čez vsako porcijo prelijte marelično omako ter potresite z mletim cimetom.

Še več krasnih osvežilnih sadnih receptov lahko najdete v novi številki ★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★