favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

To je odlična mehiška jed, ki jo lahko pripravite v le slabe pol ure!

Š. K. K., Zeleni raj, 17.05.2019 16:01:21

S kruhom pomazano: koriandrovi piščančji takosi.

Delite na:
To je odlična mehiška jed, ki jo lahko pripravite v le slabe pol ure!
Takosi Dreamstime

Potrebujemo:
- 400 g piščančjih prsi
- 1 skodelico riža
- ¼ skodelice na drobno nasekljanih koriandrovih listov
- sok ½ limete
- 1 skodelico kuhanega in osušenega črnega fižola
- 6 koruznih ali polnozrnatih tortilj
- ½ skodelice naribanega sira cheddar

Za guacamole:
- 2 dozorjena avokada
- ½ skodelice na drobno narezanega paradižnika
- ¼ skodelice na drobno narezane čebule
- 2–3 žlice na drobno nasekljanih koriandrovih listov
- ½ na drobno nasekljanega čilija jalapeno
- sok ½ limete
- ¼ žličke soli in popra

Priprava:
Odlična mehiška jed, ki jo lahko brez velikega truda pripravite v le slabe pol urice. Poleg tega, da je jed nadvse preprosta za pripravo, ima tudi lahke in zdrave sestavine in je odličnega okusa. Piščančje prsi narežemo na koščke in jih popečemo na nekaj kapljicah olja. Medtem na vodi skuhamo riž, ki ga le malce osolimo. Ko je riž mehak, ga skupaj s fižolom, koriandrom, limeto in popečenimi koščki piščančjih prsi dobro premešamo. Tortilje pogrejemo na kapljici olja, nato pa jih enakomerno napolnimo s prej pripravljeno mešanico. Na koncu potresemo še z naribanim sirom in prelijemo z omako guacamole. To pripravimo tako, da v večji posodi nežno z vilicami pretlačimo avokada, nato pa dodamo vse preostale sestavine in jih dobro premešamo, da se okusi enakomerno razdelijo. Za okras lahko dodamo rezino sveže čebule in listke koriandra.

Objavljeno v reviji Zeleni raj št. 5, 15. 4. 2019.