kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Riževa ponev po grško

Tina Lucu, 29.09.2020 13:30:13

Recept iz revije ★★★ LIZA/MAJA★★★ ki jo najdete tudi na spletu.

Delite na:
Riževa ponev po grško
riževa ponev dreamstime

Za 2 osebi potrebujete:

  • 150 g rjavega riža
  • 1 lovorov list
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • po 1 zelena in rumena paprika
  • 200 g paradižnika
  • 1 bučka
  • 100 g fete
  • timijan, origano, bazilika, sol
Priprava:
Riž prelijte s hladno juho, mu dodajte lovorov list in ga namakajte čez noč. Naslednji dan ga v isti tekočini zavrite in kuhajte približno 20 minut. Lovor odstranite.

Čebulo in česen olupite ter zrežite na trakove oziroma sesekljajte. V ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in na njem popražite čebulo ter česen. Dodajte narezano papriko in bučke, zelišča in sol ter na hitro prepražite. Primešajte odcejen riž in po okusu še začinite. Paradižnike sesekljajte in primešajte rižu.

Jed posujte z razdrobljeno feto in pokapljajte s preostalim oljem.

V reviji ★★★ LIZA/MAJA★★★ najdete še več receptov za okusne jedi. Tudi na spletu.