martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

Levinja Svet24.si

V osiješkem živalskem vrtu si je levinja ...

erjavec desus bobo1 Reporter.si

Bodo zaradi epidemije prestavili kongres Desusa? ...

tadej malovrh Svet24.si

Imunolog Tadej Malovrh: "Naj bo izjava bogokletna ...

20170410-00772254 Necenzurirano

Od Mercatorja do klinike Mayo, danes v policijski ...

lepa-brena, hišna-pomočnica Odkrito.si

Brenina hišna pomočnica je živi magnet

09-tv-najinimostovi-3 Njena.si

Najini mostovi: Sta res mati in hči?

Riževa ponev po grško

Tina Lucu, 29.09.2020 13:30:13

Recept iz revije ★★★ LIZA/MAJA★★★ ki jo najdete tudi na spletu.

Delite na:
Riževa ponev po grško
riževa ponev dreamstime

Za 2 osebi potrebujete:

  • 150 g rjavega riža
  • 1 lovorov list
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • po 1 zelena in rumena paprika
  • 200 g paradižnika
  • 1 bučka
  • 100 g fete
  • timijan, origano, bazilika, sol
Priprava:
Riž prelijte s hladno juho, mu dodajte lovorov list in ga namakajte čez noč. Naslednji dan ga v isti tekočini zavrite in kuhajte približno 20 minut. Lovor odstranite.

Čebulo in česen olupite ter zrežite na trakove oziroma sesekljajte. V ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in na njem popražite čebulo ter česen. Dodajte narezano papriko in bučke, zelišča in sol ter na hitro prepražite. Primešajte odcejen riž in po okusu še začinite. Paradižnike sesekljajte in primešajte rižu.

Jed posujte z razdrobljeno feto in pokapljajte s preostalim oljem.

V reviji ★★★ LIZA/MAJA★★★ najdete še več receptov za okusne jedi. Tudi na spletu.