Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Rebrca z zeliščnim likerjem

Tina Lucu, 13.09.2020 12:18:42

★★★ REVIJA LIZA/MAJA★★★

Delite na:
Rebrca z zeliščnim likerjem
rebrca profimedia

Za 4 osebe potrebujete:

pol čebule

50 g prekajene slanine

1 žlico olja

50 g medu

125 ml zeliščnega likerja

1 rdeč čili

250 ml paradižnikovega kečapa

sol

1 kg rebrc

1 Čebulo in slanino zrežite na drobne kocke. Oboje popecite na olju. Dodajte med in liker in vse skupaj malce povrite. Očistite čili in ga drobno sesekljajte. Skupaj s kečapom ga dodajte omaki, jo malce povrite in začinite s soljo.

2 Rebra oplaknite in jih obrišite. Premažite jih s pripravljeno mešanico in jih marinirajte približno 4 ure. Na žaru jih pecite približno 30 minut in jih med peko nekajkrat obrnite.

Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje 4 ure.

Na osebo približno 680 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 30 g.