Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Rdeča pesa tudi v sladkih jedeh!

V. S., Maja, 18.01.2019 16:01:09

Za večino pri rdeči pesi ni srednje poti. Eni jo obožujejo, drugim pa je zanjo popolnoma vseeno. Da bi prepričali tudi njene nasprotnike, smo izbrali štiri malce drugačne recepte.

Delite na:
Rdeča pesa tudi v sladkih jedeh!
Rdeča pesa Dreamstime

Browniji z rdečo peso
500 g rdeče pese
100 g masla
200 g temne čokolada (s 70 % kakava)
1 vaniljin sladkor (oz. noževa konica mlete vanilje)
150 g sladkorja (lahko tudi 50 g več)
3 jajca
100 g moke
25 g kakava v prahu
solni cvet (po želji)

Neolupljeno peso položite v vrelo vodo in jo skuhajte do mehkega. Nato jo malce ohladite, olupite, na grobo narežite in denite v blender. Dobiti morate približno 400 g kuhane pese.

Medtem segrejte pečico na 180 stopinj Celzija (ventilatorsko na 160) in namastite oz. s papirjem za peko obložite pekač velikosti 20 x 30 cm.

Grobo narežite čokolado in maslo, denite v blender k vroči pesi ter zmeljite do gladkega. Vroča pesa bo stopila maslo in čokolado.

V večji skledi z električnim mešalnikom stepajte jajca in sladkor približno 5 minut, da dobite gosto bledo peno. Dodajte mešanico z rdečo peso in previdno umešajte (testo bo čudne barve). Na vse skupaj presejte še moko in kakav ter ponovno rahlo umešajte.

S testom napolnite pekač in pecite od 30 do 40 minut. Brownije po želji takoj potresite s solnim cvetom. Pustite jih v pekaču, da se popolnoma ohladijo, nato jih narežite.

Objavljeno v reviji Maja št. 1, 4. 1. 2019.