favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Rabarbara z vaniljevo kremo

M. O. Ž, Zarja, 20.05.2019 16:01:35

Sladice, ki jih postrežemo v kozarcih, so modna in modra izbira, pa tudi najhitrejša pot do imenitne zloženke. V sezoni rabarbare bi bilo resnično škoda, če ne bi te sorodnice kislice vključili v naše posladke. Nadgradimo torej babičin rabarbarin kompot in ponudimo sladico, ki nas osveži in razvedri na lenobno sobotno popoldne.

Delite na:
Rabarbara z vaniljevo kremo
Rabarbarina krema CWC

Za 4 osebe

Priprava: 40 minut + 60 minut za sušenje  

Sestavine: 800 g rabarbare, 4 žlice pomarančnega soka, 5 cm bio limonine lupine, 5 žlic sladkorja, 1 vrečko vaniljevega pudinga v prahu, 500 ml mleka, 50 g orehovih jedrc, 150 g jogurta, 5 vejic melise.

Priprava: Pečico ogrejemo na 100 stopinj. Rabarbaro očistimo in eno steblo narežemo po dolgem na tanke trakove. Pomagamo si z lupilnikom za zelenjavo. Trakove zložimo na dno pekača, obloženega s papirjem za peko, in v pečici sušimo eno uro. Vmes jih enkrat obrnemo, potem pa vzamemo iz pečice, da se ohladijo. Preostalo rabarbaro narežemo na dva centimetra velike koščke. Skupaj s pomarančnim sokom, limonino lupino in tremi žlicami sladkorja jih v loncu zavremo in deset minut kuhljamo. Vmes večkrat premešamo. Potem odstavimo in počakamo, da se ohladijo. Vaniljev puding skuhamo z mlekom in preostalim sladkorjem. Kuhanega odstavimo. Orehe na grobo zrežemo. Prihranimo žlico orehov za okras, preostale pa vmešamo v ohlajen puding skupaj z jogurtom. Nekaj listkov melise prihranimo, preostale sesekljamo in vmešamo med rabarbaro. Rabarbaro napolnimo v kozarce in na vrh naložimo vaniljevo kremo. Okrasimo z meliso, posušeno rabarbaro in sesekljanimi orehi. Takoj postrežemo.   

Objavljeno v reviji Zarja št. 20, 14. 5. 2019.