mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Specite sočno punčevo torto!

V. S., Maja, 08.01.2019 16:01:00

Najdite navdih v sladki Budimpešti in okusih, v katerih smo od nekdaj uživali.

Delite na:
Specite sočno punčevo torto!
Punčeva torta Revija Maja

Punčeva torta 

65 min 

Sestavine za biskvit
12 jajc, rumenjake in beljake ločimo
12 žlic moke
12 žlic sladkorja v prahu
1 zavitek pecilnega praška
ščep soli

In še:
2 žlici malinove marmelade
100 ml vode
100 ml malinovca
2 žlici ruma
sok 1 pomaranče in 1 limone
100 g sladkorja
200 g sladkorja v prahu
nekaj kapljic limoninega soka
100 ml malinovca
1 beljak
100 ml marelične marmelade
piškotne drobtine, po želji

Priprava:

1. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake in sladkor kremasto stepemo, dodamo čvrsto stepene beljake in ščepec soli. Postopoma dodamo moko, zmešano s pecilnim praškom. Zmes razporedimo v dva namaščena in pomokana pekača. Pečico razgrejemo na 180 °C. Pečemo od 20 do 25 minut. Prvi biskvit prečno prerežemo na pol - s tem ustvarimo vrh in dno torte. Drugi biskvit narežemo na kocke z robom 1-1,5 cm.

2. V kozici skupaj pristavimo vodo, marmelado, malinovec, rum, sladkor in sok pomaranče in limone. Tako nastali sirup pokapljamo po biskvitnih kockah in temeljito zmešamo.

3. Prerezana biskvita premažemo z marelično marmelado. Enega od njih položimo nazaj v tortni model, prekrijemo s prepojenimi kockami in pokrijemo z drugim odrezanim delom biskvita. Nežno pritisnemo navzdol, nato pa torto položimo v hladilnik za najmanj 6 ur.

4. Medtem pripravimo preliv. Vse sestavine razen drobtin v kovinski skledi gladko stepemo, nato pa nad vodno kopeljo toliko pogrejemo, da bomo preliv lažje mazali.

5. Torto vzamemo iz hladilnika ter jo po vrhu in ob straneh premažemo s prelivom. Ob strani posipamo s piškotnimi drobtinami. Preden torto narežemo, počakamo, da se preliv strdi.

Objavljeno v reviji Maja št. 26, 21. 12. 2018.