mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Privoščite si okusno spomladansko solato!

Revija Maja, 17.03.2019 11:01:28

Lepota sezonskih pridelkov oživlja v tej svetli spomladanski solati.

Delite na:
Privoščite si okusno spomladansko solato!
Spomladanska solata Revija Maja

Spomladanska solata 

20 minut

Sestavine za 2 osebi
1 šop špargljev
2 skodelici zelenega zelja
1 skodelica nastrgane redkve
1/2 skodelice grobo sesekljane redkvice
1 skodelica na tanko narezane rdeče čebule
1 skodelica graha
3 žlice oljčnega olja
2 žlici svežega limoninega soka
2 žlici medu
1 1/2 žlice riževega kisa
1/2 žlička soli
1/4 žličke sveže mletega črnega popra
1/2 žlička drobno narezanega semena navadnega komarčka
100 g japonskih kodrastih rezancev
škampovi repki

Priprava

Šparglje narežemo na koščke in jih v kozici prevremo v slani vodi. Kuhamo jih okoli 3 minute. Nato jih stresemo v hladno skledo.

Škampove repke začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo škampove repke od 2 do 3 minute, nato jih obrnemo in popečemo še po drugi strani.

Zelje, redkev, redkvice, rdečo čebulo in grah premešamo med seboj in začinimo z oljem, limoninim sokom, medom in kisom. Dodamo sol, črni poper ter semena komarčka. Premešamo z metlico. Dodamo šparglje, rezance in škampove repke.

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.