korez (1) Svet24.si

Prebolela covid in izgubila prste na rokah

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

golob sarec pl bobo Reporter.si

Špilferderber Golob in trpeči Šarec: zakaj je ...

janez-lavre Necenzurirano

Političnim nasprotnikom odrekal ventilatorje, ...

mateusz kaweckithumb Odkrito.si

Kdo je pokončal Matevža? Skrivnostna smrt, ki ...

doncic 1 Ekipa24.si

Prvič za Dončića: Slovenec proti trenerju, ki ...

Pripravite to sladico doma - PREPROSTO je!

M.K., 28.10.2021 13:20:48

Squid Game je postal neverjetna uspešnica v svetu serij in vsi si zdaj želimo poskusiti znamenito sladico, ki je v središču ene od otroških iger v seriji.

Delite na:
Pripravite to sladico doma - PREPROSTO je!
SQUID GAME PROFIMEDIA

Po mnogih ocenah ena najbolj uspešnih serij vseh časov izvira iz Koreje, kjer je tako imenovana dalgona sladica zelo priljubljena. V mestnih središčih jo najdemo pri različnih uličnih prodajalcih, ki ustvarjajo sveže sladkorne diske z vtisnjenimi različnimi motivi. V seriji Squid Game je izredno pomembno kateri motiv izberemo - katerega bi izbrali vi, če bi bilo od tega odvisno vaše življenje?

Predlagamo, da se v rezljanju motivov iz sladkorne ploščice najprej preizkusite kar doma… za vsak primer, preden vam to nalogo postavi zamaskirani tujec. Recept in postopek priprave sta preprosta!

1. Najprej na nizki temperaturi v zajemalki ali podobni mali kovinski posodici stopimo dve žlici sladkorja. Stopljeni sladkor premešamo preden mu dodamo obilen ščepec sode bikarbone.

2. Nato mešamo, dokler se ne spremeni v kremasto, zlato rjavo, puhasto maso.

3. Karamelno zmes prenesemo na raven pladenj, posut s sladkorjem in jo sploščimo s kovinskim orodjem. Vanjo odtisnemo izbrano obliko (npr. z raznimi šablonami za piškote). Ko se karamel popolnoma ohladi, ga odstranimo s pladnja.