serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Kulinarika

Pripravite slastne zelenjavne rezance v omaki!

M. S., Maja, 14.09.2018 16:01:42

Kosilo v službi ali zgodnja večerja doma, pripravljena iz kakovostnih sestavin, je zagotovo naložba v naše zdravje. Zato je dobro dan začeti z zajtrkom, si vzeti odmor za kosilo in ob koncu dneva sesti k večerji.

Delite na:
Pripravite slastne zelenjavne rezance v omaki!
Zelenjavni rezanci Revija Maja

Zelenjavni rezanci v omaki

Sestavine za 2 osebi:
1 čebula
1 strok česna
250 g šampinjonov
2 bučki
2 večja korenčka
50 g mlade špinače
125 g češnjevega paradižnika
4 žličke olja
250 ml smetane za kuhanje
sol, poper

Preberite tudi: Skutna pita z zelišči in zelenjavo. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo, česen pretlačimo. Šampinjone očistimo in razpolovimo.

2. Paradižnik in špinačo splaknemo z mrzlo vodo. Paradižnik razpolovimo. Bučke in korenje s posebnim nožem narežemo na spiralne rezance.

3. V ponvi segrejemo dve žlički olja in tri minute pražimo gobe. Vzamemo jih iz ponve, v njej segrejemo še dve žlički olja in popražimo česen in čebulo. Zalijemo s smetano, zavremo in dodamo zelenjavne rezance. Ko zavrejo, dodamo špinačo, kuhljamo tri minute in dodamo še paradižnik. Solimo, popramo.