Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

To je božanska pečena feta z janeževim gomoljem in olivami

V. S., Maja, 16.02.2019 11:01:36

Lahko jo postrežete kot prilogo ali za večerjo.

Delite na:
To je božanska pečena feta z janeževim gomoljem in olivami
Pečena feta Profimedia

Pečena feta z janeževim gomoljem in olivami

Sestavine za 4 osebe:
150 g v olje vloženih suhih paradižnikov
100 g črnih oliv (brez koščic)
60 g zelenih oliv (brez koščic)
1 manjša čebula
2 stroka česna
3 janeževi gomolji
1 vejica rožmarina
1 vejica timijana
sol, sveže mlet poper
2 žlici oljčnega olja
4 žlice suhega belega vina
150 g sira feta

Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj. Posušene paradižnike in olive odcedite. Čebulo in česen olupite. Čebulo narežite na osmine in na krhlje, česen pa na tanke rezine. Oplaknite janežev gomolj in ga po dolgem narežite na četrtine ali osmine. Liste janeža prihranite za okras.

Oplaknite in osušite zelišča. V naoljenem pekaču zmešajte janež, čebulo, česen, olive in zelišča. Začinite s soljo in poprom, pokapajte z oljčnim oljem in v ogreti pečici pecite od 20 do 25 minut. Po približno 10 minutah dodajte vino, po zelenjavi nadrobite feto in specite do konca.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.