Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Prekmurci s skupnimi močmi do presežkov

MK, 10.09.2018 16:15:04

Gourmet over Mura predstavlja najboljše iz regije

Delite na:
Prekmurci s skupnimi močmi do presežkov
Dogodek Gourmet over Mura Mediaspeed

Konec tedna se je na brodu na Muri predstavila nova skupna zgodba sedmih ponudnikov, ki jih povezuje družinska tradicija, zgodovina, znanje, kulinarika in ljubezen do predajanja strasti Pomurja.

Da dobre zgodbe rastejo, je potrebno povezovanje in združevanje, kar smo dosegli tudi na SV delu Slovenije in gostom ponudili nekaj več. Gourmet over Mura je zamišljen kot kulinarični izlet, ki ga omogoča sedem različnih vavčerjev sedmih ponudnikov, zbranih v projektu GOM. Obiskovalci si lahko izberejo svoje kulinarično doživetje in prvovrstno spoznavanje Pomurja ter si po svojih željah si prilagodijo obisk posamezne domačije, kjer lahko spoznajo različne kulinarične dobrote.

Sedem visoko kakovostnih prekmurskih podjetjih se tako skupaj predstavlja tudi z vavčerji, ki pa jih ni potrebno izkoristiti v enem dnevu pri vseh ponudnikih, čeprav Tanja Pintarič Rajh iz gostilne Rajh meni: “Je pa priporočljivo, ker tako dobi gost v enem dnevu vrhunsko kulinarično izkušnjo Prekmurja.”

Preberi tudi: To je odlično čistilo iz limonske trave!

Načrtujete kulinarično ali vinsko popotovanje za prijatelje ali družino? Potem je Gourmet over Mura pravi popotnik za vas. Izberite tri ali več ponudnikov in si z vavčerjem zagotovite popust na izbrane storitve sedmih različnih destinacij. Izberite svojo pot in začnite svojo zgodbo kulinaričnih doživetij! Zgodbe o znanju, družini, potrpežljivosti, tradiciji in kakovosti vas bodo odpeljala po poti od domačije Firbas, Vinarstva Marof, šunkarne Kodila, pivovarne Bevog, gostilne Rajh, vinarstva Steyer in oljarne Kocbek.

gourmet over mura 2.jpg
Dogodek Gourmet over Mura
Mediaspeed



Domačija Firbas je izjemno atraktivna turistična kmetija, kjer si lahko privoščite tudi noč na seniku, v sobah ali glamping hiškah, kjer vas bo navdušila narava in domače živali, za kulinarične presežke pa poskrbijo z okusnimi toplimi in hladnimi jedi ter z njihovimi hruškami viljamovkami na različne načine.

Vinarstvo Marof je je zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti. Zgodba o iskreni skrbi za vinograd, grozd, mošt … Ne samo, da so njihova vina zelo cenjena - obisk si boste zapomnili tudi zaradi izjemne moderne stavbe, ki ima prekrasen pogled na vinograde.

Podjetje Kodila je pri svinjini postavilo nove mejnike. Njihovi izdelki so okusni, ker zbirajo izjemne surovine. “Kvalitetnemu mesu dodamo samo sol in začimbe ter si pri tem vzamemo čas,” pravi Janko Kodila, ki je v zadnjih letih poskrbel, da lahko ocvirke, šunko in druge izdelke kupite že na vseh koncih Slovenije, na obisku pa si boste lahko ogledali cel postopek sušenja šunke in skladišča.

gourmet over mura 6.jpg
Dogodek Gourmet over Mura
Mediaspeed



Piva Bevog je pestro, butično, vrhunsko. Cilj je popolnost in številne mednarodne nagrade so dokaz, da je podjetju to tudi uspelo.

V Gostilni Rajh se spoštljivo priklanjajo starim prekmurskim jedem, a z novimi pogledi nanje. Dober tek vam pri njih zaželi že četrta generacija gostincev, ki v marsičem celo prekaša prednike, saj je gostilna poznana daleč naokrog po svojih okusnih specialitetah.

Steyer so vinogradniki in vinarji z jasno vizijo, voljo in zaupanjem v modrost narave. Tudi njihova vina navdušujejo vse poznavalce.


Partner projekta pa je tudi družinska oljarna Kocbek, katere zgodba se je začela pisati leta 1929 in še danes ohranja prvinski pridih nostalgije, združen v dobri kakovosti. “Dobro in povsem po starem delamo še danes. Za ljudi, ki cenijo svoje zdravje,” pravi Gorazd Kocbek.