Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Postrezite s slastno špargljevo juho

A. K., Maja, 25.04.2019 11:01:41

Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Najprej so bili znani kot zdravilna rastlina, danes pa jih cenimo kot odlično vrtnino, bogato s kalcijem, magnezijem in cinkom ter vitamini A, C in E. Poleg vseh zdravilnih učinkovin, ki jih prinaša uživanje špargljev, veljajo tudi za odličen naravni afrodiziak.

Delite na:
Postrezite s slastno špargljevo juho
Špargljeva juha Revija Maja

Špargljeva juha

45 minut

Sestavine za 4 osebe:
1,5 kg zelenih špargljev
sol in beli poper
ščep sladkorja
1 žlica jedilnega škroba
100 g kisle smetane
2 žlici drobno narezanega kopra
1/2 l zelenjavne juhe

Priprava:
Šparglje temeljito operemo in jim odrežemo trše olesenele dele. Približno 5 cm dolge vršičke špargljev odrežemo in spravimo. Preostale šparglje zrežemo na majhne koščke in jih skupaj s sladkorjem in soljo damo v lonec, prilijemo vodo, a le toliko, da so šparglji pokriti. Pokrite kuhamo 15 minut.

Zelenjavno juho zavremo, damo vanjo špargljeve vršičke in jih 8 minut pokrite kuhamo. Koščke špargljev z vodo, v kateri so se kuhali, sesekljamo s paličnim mešalnikom v kašo. Špargljeve vršičke odcedimo, zelenjavno juho pa prilijemo k špargljevi kaši. Juho po potrebi solimo in popramo. Jedilni škrob zmešamo z mrzlo vodo in z njim zgostimo juho ter jo oplemenitimo s kislo smetano. Špargljeve vršičke damo v juho in vse skupaj še enkrat hitro segrejemo. Preden juho ponudimo, jo potresemo z narezanim koprom.

Objavljeno v reviji Maja št. 7, 29. 3. 2019.