reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Poprov stejk za ljubitelje mesa

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 08.04.2019 11:01:25

Tradicionalni mesojedci se zlato ocvrtemu dunajcu z zajetno porcijo pečenega krompirja težko uprejo. A tisti ljubitelji mesa, ki so prerastli nedeljska kosila s to poslastico avstrijske kuhinje v glavni vlogi, znajo uživati tudi v drugih različicah zrezkov. Meso pač ponuja toliko možnosti za kulinarične presežke, da jih nikoli ne zmanjka.

Delite na:
Poprov stejk za ljubitelje mesa
Poprov stejk Revija Zarja

Poprov stejk

Za 4 osebe

Priprava: 70 minut

Sestavine: 4 zorjeni goveji stejki po 180 g (zgornje stegno govedi), 1 brizg suhega vermuta, 2 žlički vloženih zelenih poprovih zrn, 2 žlici masla, 1 žlica olja, sol, poper.

In še: 4 suhe slive brez koščice, 2 večji rdeči čebuli, 100 g mladega svežega sira, 40 g nastrganega parmezana, 1 noževa konica nastrgane pomarančne lupine, olivno olje, vejica timijana.

Priprava: Celi čebuli kuhamo v slani vodi 15–20 minut, do mehkega. Odcedimo, splaknemo z mrzlo vodo in olupimo. Razpolovimo in plasti previdno ločimo, da dobimo 4 ladjice. Sveži sir zmešamo s parmezanom in začinimo s soljo, poprom in pomarančno lupino. S tem nadevom napolnimo čebulne ladjice in na vrh vsake položimo suho slivo. Pekač namastimo, vanj položimo ladjice in jih pokapljamo z olivnim oljem. Dodajo timijan in zalijemo z juho, potem pa pečemo pol ure na 180 stopinjah. Stejke osušimo in jih spečemo na vročem olju, solimo, popramo, sok od pečenja zalijemo z vermutom, dodamo maslo in sesekljan poper. Ponudimo s čebulnimi ladjicami.

Objavljeno v reviji Zarja št. 14, 2. 4. 2019.