kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Popoln obrok: piščančja enolončnica s korenjem in porom

M. S., Maja, 11.10.2018 11:01:23

Krepke juhe oziroma mesno-zelenjavne enolončnice so popoln obrok, ki ga lahko skuhamo na zalogo, nesemo v službo ali nekaj dni hranimo v hladilniku ter pojemo takrat, ko nas napade lakota.

Delite na:
Popoln obrok: piščančja enolončnica s korenjem in porom
Piščančja enolončnica s korenjem in porom Revija Maja

Piščančja enolončnica s korenjem in porom

Sestavine za 4 osebe:
8 piščančjih krač
2 žlici moke
sol, poper
1 žlica olivnega olja
2 pora
250 g mini korenja
2 stroka česna
2 žlici mešanih provansalskih zelišč
600 ml piščančje jušne osnove

Preberite tudi: Šok na poroki Darje Gajšek. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Por očistimo in narežemo na koleščke. Korenje očistimo in ostrgamo. Česen olupimo in pretlačimo.

2. Moki dodamo sol in poper in v njej povaljamo meso.

3. V loncu na olju popečemo krače in jih odložimo na krožnik.

4. Potem na istem olju na hitro popražimo por in korenje ter vrnemo v posodo meso. Dodamo še česen in zelišča.

5. Zalijemo z juho, zavremo in posodo pokrijemo. Kuhljamo poldrugo uro, da se meso že loči od kosti. Postrežemo s svežim kruhom.