natalija-verboten-jpg Odkrito.si

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji...

challe 1 Svet24.si

Challe Salle ujet z nekdanjo teniško igralko

Zapestnica ljubezni Petisvet.si

Rožnati kremen nam v življenje lahko prikliče ...

Jago, Peter Rančigaj Svet24.si

Ganljiv zapis slovenskega policista: Bil sem ...

Tanja Žagar Svet24.si

Foto: Tanja Žagar pokazala zavidanja vredno ...

andrej rebula Njena.si

Plesalec šova Zvezde plešejo v veselem ...

Miloš Mišo Stevanović Njena.si

Znan Slovenec po desetih letih poročil srčno ...

Popoln obrok: piščančja enolončnica s korenjem in porom

M. S., Maja, 11.10.2018 11:01:23

Krepke juhe oziroma mesno-zelenjavne enolončnice so popoln obrok, ki ga lahko skuhamo na zalogo, nesemo v službo ali nekaj dni hranimo v hladilniku ter pojemo takrat, ko nas napade lakota.

Delite na:
Popoln obrok: piščančja enolončnica s korenjem in porom
Piščančja enolončnica s korenjem in porom Revija Maja

Piščančja enolončnica s korenjem in porom

Sestavine za 4 osebe:
8 piščančjih krač
2 žlici moke
sol, poper
1 žlica olivnega olja
2 pora
250 g mini korenja
2 stroka česna
2 žlici mešanih provansalskih zelišč
600 ml piščančje jušne osnove

Preberite tudi: Šok na poroki Darje Gajšek. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Por očistimo in narežemo na koleščke. Korenje očistimo in ostrgamo. Česen olupimo in pretlačimo.

2. Moki dodamo sol in poper in v njej povaljamo meso.

3. V loncu na olju popečemo krače in jih odložimo na krožnik.

4. Potem na istem olju na hitro popražimo por in korenje ter vrnemo v posodo meso. Dodamo še česen in zelišča.

5. Zalijemo z juho, zavremo in posodo pokrijemo. Kuhljamo poldrugo uro, da se meso že loči od kosti. Postrežemo s svežim kruhom.