32_7_100 Odkrito.si

Partner Tanje Žagar o odporu in nujni spremembi

luka pahor Svet24.si

Pahorjev Luka je postal glasbeni menedžer

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

bankomat1 Svet24.si

FOTO: Eksplozijo v Ljubljani naj bi povzročil ...

katarina bar Svet24.si

Med tekmovalci eksplodiralo: žaljivke, kričanje ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

noemi Njena.si

Takšne Noemi vam produkcija ni pokazala!

Kulinarika

Popoln obrok: piščančja enolončnica s korenjem in porom

M. S., Maja, 11.10.2018 11:01:23

Krepke juhe oziroma mesno-zelenjavne enolončnice so popoln obrok, ki ga lahko skuhamo na zalogo, nesemo v službo ali nekaj dni hranimo v hladilniku ter pojemo takrat, ko nas napade lakota.

Delite na:
Popoln obrok: piščančja enolončnica s korenjem in porom
Piščančja enolončnica s korenjem in porom Revija Maja

Piščančja enolončnica s korenjem in porom

Sestavine za 4 osebe:
8 piščančjih krač
2 žlici moke
sol, poper
1 žlica olivnega olja
2 pora
250 g mini korenja
2 stroka česna
2 žlici mešanih provansalskih zelišč
600 ml piščančje jušne osnove

Preberite tudi: Šok na poroki Darje Gajšek. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Por očistimo in narežemo na koleščke. Korenje očistimo in ostrgamo. Česen olupimo in pretlačimo.

2. Moki dodamo sol in poper in v njej povaljamo meso.

3. V loncu na olju popečemo krače in jih odložimo na krožnik.

4. Potem na istem olju na hitro popražimo por in korenje ter vrnemo v posodo meso. Dodamo še česen in zelišča.

5. Zalijemo z juho, zavremo in posodo pokrijemo. Kuhljamo poldrugo uro, da se meso že loči od kosti. Postrežemo s svežim kruhom.