Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

A. K., Maja, 07.06.2019 16:01:47

Mandlje so poznali že v mitoloških časih, ko so veljali za božanski plod, beli cvetovi mandljevca pa so predstavljali simbol plodnosti. Različne svetovne kuhinje uporabljajo mandlje na različne načine, mi pa vam jih tokrat predstavljamo kot dodatek k sladicam.

Delite na:
Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji
Ananas z mandlji Dreamstime

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

15 minut

Sestavine za 4 osebe:

500 g svežega ananasa
50 g masla
2 stroka burbonske vanilje
50 g rjavega sladkorja
vaniljev liker
20 g zmletih mandljev

Priprava:

Ananas narežemo na rezine. V ponvi segrejemo maslo in rezine na hitro popečemo. K sadju stresemo semena burbonske vanilje in mandlje ter vse skupaj potresemo s sladkorjem. Ananas flambiramo z vaniljevem likerjem.

Nasvet: Svežega ananasa nikoli ne hranimo v hladilniku. Najbolje ga je hraniti na sobni temperaturi, saj s tem pridobiva svoj aromatični okus.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.