phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

A. K., Maja, 07.06.2019 16:01:47

Mandlje so poznali že v mitoloških časih, ko so veljali za božanski plod, beli cvetovi mandljevca pa so predstavljali simbol plodnosti. Različne svetovne kuhinje uporabljajo mandlje na različne načine, mi pa vam jih tokrat predstavljamo kot dodatek k sladicam.

Delite na:
Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji
Ananas z mandlji Dreamstime

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

15 minut

Sestavine za 4 osebe:

500 g svežega ananasa
50 g masla
2 stroka burbonske vanilje
50 g rjavega sladkorja
vaniljev liker
20 g zmletih mandljev

Priprava:

Ananas narežemo na rezine. V ponvi segrejemo maslo in rezine na hitro popečemo. K sadju stresemo semena burbonske vanilje in mandlje ter vse skupaj potresemo s sladkorjem. Ananas flambiramo z vaniljevem likerjem.

Nasvet: Svežega ananasa nikoli ne hranimo v hladilniku. Najbolje ga je hraniti na sobni temperaturi, saj s tem pridobiva svoj aromatični okus.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.