mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

A. K., Maja, 07.06.2019 16:01:47

Mandlje so poznali že v mitoloških časih, ko so veljali za božanski plod, beli cvetovi mandljevca pa so predstavljali simbol plodnosti. Različne svetovne kuhinje uporabljajo mandlje na različne načine, mi pa vam jih tokrat predstavljamo kot dodatek k sladicam.

Delite na:
Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji
Ananas z mandlji Dreamstime

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

15 minut

Sestavine za 4 osebe:

500 g svežega ananasa
50 g masla
2 stroka burbonske vanilje
50 g rjavega sladkorja
vaniljev liker
20 g zmletih mandljev

Priprava:

Ananas narežemo na rezine. V ponvi segrejemo maslo in rezine na hitro popečemo. K sadju stresemo semena burbonske vanilje in mandlje ter vse skupaj potresemo s sladkorjem. Ananas flambiramo z vaniljevem likerjem.

Nasvet: Svežega ananasa nikoli ne hranimo v hladilniku. Najbolje ga je hraniti na sobni temperaturi, saj s tem pridobiva svoj aromatični okus.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.