Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Ponev pizza

kl, 12.09.2020 12:00:00

Če se vam je zahotelo pizze, pa vam je cel pekač prevelik, pečice pa se vam ne ljubi prižigati, ali pa nimate časa, vam ponujamo recept za pizzo v ponvi.

Delite na:
Ponev pizza
Pizza v ponvi splet

Za pripravo boste potrebovali malo več kot pol ure, recept pa je namenjen za uporabo ponve s premerom 22 cm.

Kaj potrebujete? Če boste testo delali sami, potem zanj potrebujete:

225 g moke s pol vrečke suhega kvasa (ali enaka količina mešanice za peko kruha, ki jo dobite v trgovinah; v tem primeru soli ne potrebujete)

Sol po okusu

3 žličke olivnega olja.

V kupček moke naredite luknjo, v katero vlijete olivno olje in zamesite testo. Dovolj bo kakšnih osem minut, da testo postane gladko. Po potrebi dodajte tudi malo mlačne vode, vendar previdno, da testo ne bo preveč tekoče. Testo oblikujte v kepo, ki jo pokrijete in pustite ob strani, medtem ko pripravljate omako.

Lahko pa seveda uporabite že pripravljeno testo za pizzo. V tem primeru ga boste morali "izrezati" s ponvijo, da boste dobili pravo obliko.

Za omako boste potrebovali

250 g češnjevega paradižnika

4 žlice passate

1 manjšo čebulo

3 stroke česna

Sol

2 žlici olivnega olja.

Baziliko (najboljše je, če uporabite sveže liste)

Čebulo sesekljajte in prepražite na olju. Medtem prerežite paradižnike na polovico in sesekljajte česen. Ko čebula postekleni dodajte česen in pustite samo toliko, da zadiši, potem pa premešajte in takoj dodajte paradižnike in passato. Premešajte in kuhajte okoli 7 minut oziroma tako dolgo, da paradižnik razpade. Dodajte sol in baziliko in kuhajte še kakšne 3 minute, da se vse skupaj zgosti. Odstavite.

Ponev namažite z oljem, potem pa vanjo denite testo in ga razvlecite po površini. Robove pustite malo debelejše. Na ognju pecite testo okoli 10 minut oziroma toliko, da spodnji del dobi zlato barvo.

Po testu prelijte omako in dodajte nariban sir, po želji pa še druge sestavine (olive, šunko, salame, artičoke, olive, morske sadeže, ...) in pecite na ponvi tako dolgo, da se sir stopi, robovi pa postanejo zlatorjavi.

Takoj postrezite.